Essay: simpele teksteditor met minimale opmaakfuncties

Essay is een simpele tekstverwerker met slechts een minimale basis aan opmaakfunctionaliteiten. Hij ondersteunt onder meer AirPrint en synchronisatie met Dropbox.

EssayMet de komst van de iPad lijkt er een nieuw soort tekstverwerker te zijn ontstaan. In plaats van zoveel mogelijk opmaak- en layoutfuncties gaan applicaties als PlainText en iA Writer terug naar de basis: het invoeren van tekst. De applicaties zijn zo gebouwd dat je weinig last hebt van allerlei afleidingen op je scherm. Je ziet gewoon de tekst die je typt en dat is alles. Mijn ervaring leert dat het, zeker met een Bluetooth-toetsenbord, erg fijn werkt. Als je toch wat opmaakfunctionaliteiten wilt, zonder dat het veel afdoet aan de soberheid van je tekstverwerker, dan is Essay een mooie app.

De tekstverwerker biedt een simpele interface met een paar opmaakopties, zoals het invoeren van koppen en subkoppen. Daarnaast kun je tekst aanmerken als vet, cursief, onderstreept, doorgestreept of gemarkeerd. Achter de schermen maakt de applicatie gebruik van HTML om je tekst met opmaak op te slaan. Essay bevat een woorden- en tekensteller, die te vinden zijn in de titelbalk boven in het scherm.

De applicatie heeft verschillende functies om documenten te importeren of exporteren. Dit kan sowieso via iTunes en de ‘Open in…’-functie van iOS. Daarnaast ondersteunt de app synchronisatie met Dropbox. Je kunt een tekst ook direct mailen vanuit Essay, waarbij de opmaak behouden blijft, en AirPrint wordt ondersteund.

Essay

Downloaden: Essay (€2,99)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 januari 2011, 17:43
Categorie Productiviteit
Onderwerpen dropbox, ipad, ipod, memorex, tekstverwerker

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.