Tactical Nav: militair ontwikkelt iPhone-app voor militairen

Militair Jonathan Springer heeft een iPhone-app ontwikkeld voor militairen. Ze kunnen er hun locatie mee vastleggen en delen met anderen. Ook zitten er andere militaire handigheden op.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

tactical navBinnenkort komt er een applicatie in de App Store waarmee militairen hun activiteiten kunnen vastleggen. Het is niet bedoeld als dagboek voor de moeilijke momenten en voor gedichtjes aan het thuisfront, maar als praktisch hulpmiddel. Met Tactical Nav kan een militair belangrijke punten in een gevechtsgebied vastleggen, foto’s nemen en coördinaten uitwisselen met andere soldaten en eenheden. De ontwikkelaar is de 31-jarige kapitein Jonathan Springer, die $26.000 heeft geïnvesteerd om de app te kunnen maken. Springer is artilleriespecialist en is aan zijn derde missie naar Afghanistan bezig. Hij is van plan de app volgende maand in de App Store uit te brengen.

Springer testte de app zelf in het veld uit en ziet ook andere toepassingsmogelijkheden, zoals de jacht. Er zit ook een speciale roodlicht-modus op, om in het donker of in het bijna-donker minder snel te worden gezien. Op de website van de app is nog weinig informatie te vinden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 januari 2011, 20:10
Categorie Navigatie
Onderwerpen leger, militair

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.