PlainText: simpele teksteditor voor iOS met Dropbox-synchronisatie

Met de gratis tekstverwerker PlainText kun je een in een hele simpele, rustige applicatie teksten tikken en deze automatisch synchroniseren met Dropbox.

PlainTextEr duiken in de App Store de laatste tijd plots veel tekstverwerkers op. En dan heb ik het niet over uitgebreide Office-producten, maar applicaties die maar één doel hebben: je kunt er teksten in tikken. De applicaties kenmerken zich door de basisfunctionaliteit en de daardoor rustige layout, waardoor je je puur en alleen kunt richten op het schrijven. iA Writer oogste veel lof met dit concept, maar kost wel €3,99. PlainText is een gratis tekstverwerker, die synchoniseert met Dropbox. De applicatie werkt niet alleen op de iPad, maar ook op de iPhone en iPod touch.


De applicatie heeft een licht en simpel uiterlijk. Links zie je een menu dat bestaat uit een lijst met documenten en/of mappen, onderaan vind je drie knoppen, voor instellingen, een nieuwe map en een nieuw document. Rechts zie je het document met bovenin de titel en daaronder je tekst. Als je het menu weg wilt hebben, dan klik je rechts onderin en zie je enkel nog de tekst waaraan je werkt.

Je kunt de documenten opslaan in mappen en ook submappen aanmaken. Boven het lijstje zie je in welke map je op dat moment werkt. Documenten en mappen verwijderen gaat op de bekende iOS-manier, door te vegen over de naam komt de delete-knop tevoorschijn. Er is ook aan kleine details gedacht. Als je een document een naam geeft die al bestaat, dan wordt hij rood. Probeer je het document alsnog op te slaan, dan krijg je een melding dat de naam al in gebruik is.

Het handige aan PlainText is dat hij je documenten kan synchroniseren met Dropbox. Je kunt zelf bepalen in welke map in Dropbox al je teksten als .txt-bestanden worden opgeslagen. Uiteraard worden de mappen die je maakt in de applicatie meegesynchroniseerd. Ook ondersteunt de app TextExpander, waarmee je sneller kunt typen dankzij afkortingen.

In de beschrijving staat dat PlainText advertenties bevat, maar ik ben deze niet tegengekomen. De ontwikkelaar wil in ieder geval zo snel mogelijk via een in app purchase een advertentievrije applicatie gaan aanbieden. Die moet €3,99 gaan kosten, evenveel als je nu betaalt voor iA Writer.

Downloaden: PlainText (gratis)

Reacties: 7 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.