The Daily wordt gelanceerd op 2 februari

News Corp en Rupert Murdoch hebben de pers uitgenodigd voor de lancering van de nieuwe krant The Daily, op 2 februari in New York.

dailyDat The Daily niet zomaar een nieuwe krant is, blijkt wel uit de ophef die eromheen gecreeëerd wordt en de betrokkenheid van Apple bij dit nieuwe project. De tijd om te speculeren is nu echter voorbij, want News Corp en Rupert Murdoch hebben de pers uitgenodigd voor een evenement waar The Daily gelanceerd zal worden. Namens Apple zal Eddy Cue, VP of Internet Services, aanwezig zijn. Cue is niet zomaar iemand: hij stond in 2010 op nummer 2 in een lijst van meest creatieve mensen van Fast Company.

The Daily wordt een krant, die alleen op de iPad te lezen zal zijn en zal worden onthuld in het Guggenheim Museum in New York, op 2 februari. Rupert Murdoch is daarbij waarschijnlijk wel aanwezig, Steve Jobs niet. The Daily zal een tabletkrant worden, die eenmaal per dag wordt bijgewerkt en die gemaakt wordt door een redactieteam van meer dan 100 mensen, gevestigd in New York City. Murdoch heeft al aangegeven dat abonnementen $0,99 per week gaan kosten.

Eigenlijk zou in december de lancering al plaatsvinden, maar dit werd uitgesteld. Apple zou niet klaar zijn met het abonnementensysteem waarmee je kranten en tijdschriften op de iPad kunt lezen. Apple zou ook in gesprek zijn met Hearts Corp., Time Inc. en Condé Nast.
the daily invitation

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 januari 2011, 19:35
Categorie Kiosk

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.