Endomondo Sports Tracker krijgt update: sportprestaties delen met vrienden

Dankzij een update van de iPhone-app Endomondo Sports Tracker kun je de calorieën, afgelegde route, afstand en snelheid van je sportieve activiteiten delen met vrienden en reacties achterlaten over prestaties.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Endomondo Sports Tracker iPhoneEndomondo, een iPhone-applicatie waarmee je net als bijvoorbeeld RunKeeper je eigen sportprestaties met behulp van GPS kan bijhouden, heeft een fraaie update gekregen. Daardoor is het nu mogelijk om de prestaties van je vrienden te zien. Je kan ze toevoegen je adresboek op de iPhone of Facebook. Daarnaast kan je nu reacties op workouts schrijven en lezen.

Het siert Endomondo dat de applicatie geenszins ingewikkelder is geworden nu je de sportieve ondernemingen van vrienden en bekenden kan bekijken. Ze zijn overzichtelijk weggestopt onder het tabblad Friends en staan daar in chronologische volgorde opgesteld, met de laatste activiteit bovenaan. Als je erop drukt, zie je de gegevens die je ook van je eigen sportgeschiedenis kan zien. Je ziet het aantal verbrande calorieën, een kaart met de afgelegde route, de bijbehorende afstand en nu dus ook de notities die daarbij kunnen worden geschreven.

Je sportieve prestaties met Endomondo vastleggen is een fluitje van een cent. In het strak vormgegeven hoofdscherm zie je de live gegevens die je zelf wilt zien. Je kan op een balk bovenin drukken op een sport te selecteren, van hardlopen tot voetbal tot squash tot dansen tot yoga. Daaronder zie je in het groot hoe lang je al bezig bent met de activiteit en hoeveel kilometer je hebt afgelegd, al kun je die gegevens dus verruilen voor andere statistieken die je liever ziet.

Met een grijze balk onderin het beeld kun je aangeven of je motiverende teksten wilt horen terwijl je bezig bent. Ook kan je er aangeven wat voor een workout je wilt beoefenen: basis, een eigen ingesteld doel, het opnemen tegen een vriend of een bepaalde route volgen. Met de betaalde Pro-versie kun je ook je vorige eigen prestaties als doel stellen en verbeteren. Dat geeft al weg dat Endomondo een gratis applicatie is. Dankzij de nieuwe Friends-functie kan het bijhouden van je sportgedrag nog leuker zijn.

Downloaden: Endomondo Sports Tracker (gratis)
Downloaden: Endomondo Sports Tracker Pro (€2,99)
Ook genoemd: Runkeeper (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 november 2011, 12:22
Categorie Gezondheid en fitness
Onderwerpen gps, runkeeper, sport

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.