iOS game-update: RPM Gymkhana Racing, Space Tripper, Major Mayhem en koopjes

In de Game-update van vandal: Major Mayhem als nieuwe held van Adult Swim, RPM Gymkhana Racing is trailer van de dag en Space Tripper van Playstation 3 is terug.

Major Mayhem iPhoneHet is en blijft bijzonder dat een tekenfilmuitgever zoals Adult Swim er toch keer op keer in slaagt om aardige iPhone-spelletjes te produceren. Tenminste: met Major Mayhem hebben ze een game uitgebracht die prima te versmaden valt. Verder kijken we deze game-update naar het award-winnende Space Tripper, dat eerder nog op de Playstation 3 uitkwam, en de veelbelovende racegame RPM Gymkhana Racing. Oh, en er zijn natuurlijk koopjes.

Een Playstation 3-klassieker in het nieuw: Space Tripper

Space TripperHeb je een Playstation 3 in huis, dan bestaat er een kans dat je Space Tripper al eens daarmee uit de online winkel hebt geplukt. Het spel werd namelijk via dit winkelkanaal verkocht onder de naam Astro Tripper. Deze nieuwe iteratie van het spel is nu op de iPhone en iPad te spelen. Goed nieuws, want het origineel werd nog gehuldigd door het befaamde gamesblad EDGE. In Space Tripper bestuur je een klein ruimteschip dat zich door levels gevuld met vijanden en schermvullende bazen moet schieten. Helemaal nieuw is het idee van dit soort spellen op de iPhone niet (kijk alleen al naar Dodonpachi Resurrection (€5,99)), maar de levels steken prima in elkaar. De game bestaat uit 14 levels, die verspreid liggen over vier verschillende spelwerelden.
Downloaden: Space Tripper (€2,99)

Nieuwe Adult Swim-held: Major Mayhem

Major MayhemSinds Robot Unicorn Attack het internet overnam als flash-game en later ook als iPhone-spel, houden we de cartoonsite Adult Swim goed in de gaten. Ze staan misschien vooral bekend om hun tekenfilms gericht op iets oudere kijkers, maar de games die onder hun vlag worden uitgegeven zijn vaak ook zeer interessant. De nieuwste uitgave van Adult Swim is Major Mayhem, een game waarin de gelijknamige actieheld zich door golven aan vijanden heenknalt. Het cartoonstijltje is fijn, de 3D-omgevingen leuk vormgegeven en levels duren steeds net lang genoeg om je aandacht niet bij te verliezen. We mogen ons weer gelukkig prijzen met de Amerikaanse tekenfilmboer.
Downloaden: Major Mayhem (€0,79)

Trailer van de Dag: RPM Gymkhana Racing

RPM Gymkhana RacingWaarschuwing: het geluid van de volgende trailer kan u irriteren als u een liefhebber van auto’s bent. Het heeft namelijk helemaal niks met realistisch motorgeluid te maken. Een snel doorratelende nietmachine klinkt waarschijnlijk meer als een motorblok dan het motorgeluid van RPM Gymkhana Racing. En toch is het donderdag verschijnende racespel vandaag Trailer van de Dag. Het spelconcept dat het op de mat legt, is namelijk zeer het bespreken waard. In RPM krijg je circuits voorgeschoteld waar je zoveel mogelijk op moet slippen. Er zijn allerlei obstakels om omheen te scheuren, objecten om onderweg te rammen of juist te ontwijken en als het even kan, mag je ook nog een sublieme tijd neerzetten. Het spel telt 20 circuits in vier verschillende gebieden. Tokyo, Dubai, New York en Zhang Jia Jie (ja, daar ja!) komen langsglijden onder de piepende banden van de auto’s. Of naaimachientjes.

De koopjeshoek

Net als elke dag hebben we weer een aantal afgeprijsde games geselecteerd, die de moeite waard zijn:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 november 2011, 20:16
Categorie Games
Onderwerpen iculture speelt, space

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.