Easy Annotate: handige Nederlandse aantekeningen-app op iPad

Easy Annotate is een goede iPad-app voor het maken van aantekeningen. Bladeren en aantekeningen maken kan in twee documenten tegelijk!
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Easy Annotate iPad headerEen applicatie uitbrengen die echt iets toevoegt in een genre dat al uitgebreid is vertegenwoordigd op de iPad. Het is de Nederlandse ontwikkelaar Make Me Blue gelukt. Easy Annotate is als zovelen een iPad-app waarin je aantekeningen op PDF-documenten kan maken, zonder dat je de inhoud van het PDF-document aanpast. De toepassing heeft echter een killer feature die vooral handig kan zijn voor aantekeningen in het onderwijs. Je kan twee documenten naast elkaar open hebben staan en daarin links van het ene document naar het andere leggen. Ook op andere vlakken maakt de app indruk.

Dat is natuurlijk handig voor verwijzingen van presentaties van docenten naar de uitgebreide lesstof die op je iPad staat. Het zijn dergelijke praktijkgevallen die Make Me Blue ertoe aanzette deze app te maken.

“Er zijn veel PDF-aanteken-apps, dus waarom nog een? Omdat we hem zelf nodig hadden! Hoe vaak hadden we wel niet één PDF met materiaal en een andere met referenties? Er was niet één app die ze naast elkaar kan tonen.”

Easy Annotate staande houding markeringenEasy Annotate kan meer dan twee documenten naast elkaar tonen in de liggende houding van de iPad. In een introductie wordt in de staande houding van het tablet de werking van de app uitvoerig uitgelegd. De applicatie kan bestanden importeren en exporteren via e-mail, Dropbox en iTunes File Sharing en ook kan je bestanden openen in andere apps die met het PDF-formaat overweg kunnen. Handig is ook dat je onder de instellingen rechtsboven de kleuren van de app kan omkeren. Een goede manier om in het donker op een zwarte achtergrond te werken.

De opties voor het aantekenen zijn zelf ook goed. Je trekt een vakje met één vinger om een selectie van tekst door te halen, te onderstrepen of te accentueren met een markeerstift. Leg je meerdere lagen markeerstift op elkaar, dan kleurt de app de tekst gewoon mee. Stappen kunnen makkelijk ongedaan gemaakt worden en hersteld worden en als je tekent op een pagina, kan je vervolgens die vorm ingedrukt houden om hem met de opduikende Inspector-functie bijvoorbeeld in te kleuren, of te accentueren met een lijn. Bij de markeringsopties krijgen we alleen de tekstballon-functie niet onder de knie. Ook mag een toegevoegde notitie duidelijker zichtbaar zijn als je bladert over het document. Nu herken je die slechts aan een subtiel lijntje en ga je er mogelijk snel aan voorbij…

Op wat puntjes op de i na, is Easy Annotate echter een indrukwekkende iPad-app voor aantekeningen. Voor de gangbare App Store-prijs van 5,49 euro is de app de moeite waard, maar in de introductieperiode betaal je slechts de helft.

Downloaden: Easy Annotate (€2,69, iPad, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

12 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.