iTV Shows 3 uitgekomen: opvolger populaire serie-app op iPhone

iTV Shows 3 op iPhone en iPad is de beste app om series mee te volgen, met Trakt.tv-ondersteuning, iOS 7-design en veel meer.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

iTV Shows 3 iPhone iPadHet wemelt van de iPhone-apps waarmee je je voortgang in je favoriete series kan volgen en waarin je ziet wanneer de volgende aflevering van een serie wordt uitgezonden. Maar iTV Shows heeft altijd een aparte positie gehad binnen het arsenaal. Het maakt niet uit over welke serie-app we schrijven: altijd wordt iTV Shows als het betere alternatief genoemd. Nu is de totaal nieuwe opvolger iTV Shows 3 voor iPhone en iPad uitgekomen. Met iOS 7-design, pushberichten voor nieuwe afleveringen, trakt.tv-synchronisatie en statistieken van je eigen kijkgedrag.

Meerdere seriedatabases

iT Shows 3 is een Nederlandstalige app voor iPhone en iPad, waarin je eerst nog wel even series moet toevoegen met het schuifmenu voordat de applicatie een beetje smoelt. Zoeken op series kan eenvoudig met de zoekbalk bovenin het schuifmenu, waarna je zal merken dat ook Nederlandse en Vlaamse series gevonden worden. iTV Shows maakt gebruik van meerdere databases, waardoor je bijvoorbeeld ook ziet dat Penoza seizoen 3 aflevering 9 over 3 dagen wordt uitgezonden. Toch kan de database nog altijd beter: fans weten allang wanneer dat het 50-jarige jubileum van Doctor Who overmorgen wordt uitgezonden. iTV Shows 3 niet. De series die de applicatie wel vlekkeloos doet, hebben prachtig uitgebreide pagina’s voor elke aflevering. Je ziet een foto, een omschrijving, deelfuncties naar sociale media en op de dag nauwkeurig hoe oud een aflevering is.

iTV Shows 3 schuifmenu iTV Shows 3 aankomende shows

Visueel maar onhandig

iTV Shows 3 hanteert een visueel serie-overzicht dat niet heel veel van TeeVee 2 afwijkt. Je kiest uit de laatste aflevering of de volgende aflevering. De aankomende afleveringen worden onderverdeeld in ‘deze week’, ‘later’, ‘onbekend’ en ‘beëindigd’ en dat gebeurt steeds in een balk die de afbeelding van de onderstaande serie semi-transparant weergeeft. Het ziet er lekker visueel uit, maar is niet erg overzichtelijk. De kalender is een andere manier om de data van de series te bekijken in de app, waarbij je op een originele manier schakelt tussen jaren, maanden, weken en dagen. Het is helaas nogal bewerkelijk om ertussen te vegen en snel te zien wanneer je weer aan de buis gekluisterd kan zijn. De ‘Nog te kijken’ pagina is het snelst: daarin zie je doodleuk je todo van nog te bekijken afleveringen – een overzicht dat nog meer op TeeVee 2 lijkt trouwens.

Beter met Trakt.tv

Als je het uiterste uit iTV Shows 3 wilt halen, moet je echt een account hebben op Trakt.tv, een gratis dienst waarmee je serievoortgang ook elders kan bijhouden. Dan krijg je de mogelijkheid om in de app te discussiëren over elke aflevering en kan je een beoordeling in sterren uitdrukken. De app kan dan het kijkgedrag van je vrienden in de app laten zien en biedt persoonlijke aanbevelingen voor je op de Genius-pagina. Los van Trakt.tv kan je gelukkig wel een lijst met populaire series en premières zien, om daar je inspiratie voor nieuwe series uit te halen. Indien beschikbaar, kan je afleveringen direct kopen in iTunes.

iTV Shows 3 Penoza informatie iTV Shows 3 statistieken tv-kijken

Slimmigheid maakt de app

In de instellingen van iTV Shows 3 kan je de app aardig naar je hand zetten. Daar verbind je de app aan het Trakt.tv-account en schakel je iCloud, notificaties en het badge icoon in of uit. Bijzonder vernuftig is de manier waarop je oude afleveringen kan markeren. Druk op de laatste aflevering die je hebt gezien en de app vraagt of je alle afleveringen daarvoor ook wilt markeren. Als je die optie echter niet wil, kan je hem ook uitschakelen of juist automatiseren. iTV Shows 3 biedt naast Amerikaanse, ook keuze tussen Duitse en Franse uitzenddata. Helaas geen Nederlandse of Belgische data. Gelukkig staan die wel goed bij series uit de lage landen zelf.

iTV Shows 3 is een visueel fraaie, maar soms net niet overzichtelijke iPhone-app om series mee te volgen. Hij werkt soepel, maar is inwisselbaar voor veel alternatieven als TeeVee 2, Televised en MijnSerie+. Totdat je de app verbindt aan een Trakt.tv-account. Dan is iTV Shows 3 de nieuwe te kloppen speler op deze markt.

Downloaden: iTV Shows 3 (€2,69, universeel, iOS 7.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 november 2013, 14:28
Categorie Amusement
Onderwerpen televisie, tv-series

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.