iCulture speelt: Font Nerd, Little Bit Evil en Nederlandse multiplayer-spel Friendstrap

Font Nerd is een leuke lettertypequiz en Friendstrap een grappig Nederlands spelletje waarin je moet praten over allerlei onderwerpen.

ICS Font Nerd iPhone headerWelnu. Je hoort ons ab-so-luut niet zeggen dat een lettertype-nerd en gezelligheidsmens twee uitersten van elkaar zijn, maar het voelt wel een beetje alsof Font Nerd en Friendstrap voor andere doelgroepen zijn gemaakt. In Font Nerd test je je lettertypekennis aan de hand van omschrijvingen en in Friendstrap houd je zolang mogelijk je vinger in beeld terwijl je allerlei (beschamende) gespreksonderwerpen krijgt. Gelukkig is Little Bit Evil ‘gewoon’ een traditionele tower defense game, wat natuurlijk helemaal niet nerdy is. Euh… hier gaan we ons niet uit redden, of wel?

Friendstrap: Nederlands sociaal spel

ICS Friendstrap iPhoneHet Nederlandse gamelandschap voor de iPhone en iPad is héél kort door de bocht genomen samen te vatten: de projecten zijn technisch weinig hoogdravend of vooruitstrevend, maar de simpele ideeën leveren verrassend vaak leuke games op. Kijk naar Qwhizzle, Achtung, WordOn of Alien With A Magnet. Om maar eens wat te noemen. Friendstrap van Game Oven (bekend van vingervlugheidssspelletjes Bam Fu en Fingle) is het volgende bewijsstuk. Een héél simpel spelidee, of eigenlijk zelfs bijna meer een faciliteit voor gezelligheid. Twee spelers leggen een vinger op het scherm en moeten het onafgebroken zolang mogelijk vasthouden. Tenzij… de app een pushbericht van zichzelf geeft en daardoor trilt. Dan verliest de laatste die de app loslaat. Dat is het spelelement en zou op zichzelf misschien té simpel zijn, maar: Game Oven heeft er een sociale bezigheid van gemaakt.

In beeld krijg je onderwerpen te lezen waarover je wordt verzocht te spreken terwijl het spel doorloopt. Het eerste onderwerp dat wij krijgen? De kleur van onze onderbroeken. Heus! Daar zit hem het verdienmodel in. Friendstrap geeft je namelijk tot 1000 onderwerpen om over te praten na een eenmalige in-app aankoop voor 89 cent – en de makers hebben echt hun best gedaan er bizarre onderwerpen in te gooien. Van de zin van het leven tot zoenkwaliteit tot stappen op een Lego-steentje. Hoe awkward dat kan worden, kan je vandaag live meekijken met de livestream van Game Oven die het spel 24 uur lang speelt. Friendstrap is misschien niet de meest zinderende game voor iPhone, maar wel een leuk sociaal ding.
Downloaden: Friendstrap (gratis, iPhone, iOS 6.0+)

Font Nerd: quiz met lettertypes

ICS Font Nerd screenshots iPhone quizOh jee, je hebt Arial en Helvetica door elkaar gehaald! Daarvoor word je in de nieuwe iPhone-game Font Nerd beloond met de achievement ‘Sir mis-a-lot’. Font Nerd is een lettertypequiz. Daar zijn er eerder wat van uitgekomen, maar Font Nerd moet je zelfs kietelen als je niét heel actief bezig bent als webontwerper. De grote website MyFonts.com sponsort de app en ook qua gameplay is ie leuk. Je raadt namelijk niet alleen de lettertypes aan de hand van de lettertypes, maar ook aan een omschrijving in beeld. “Everytime you use this font a kitten dies” met een handgeschreven letter? Ja, die weet je echt wel. Het scoresysteem is ook geinig. Je krijgt vijf asterisken voor een snel en goed antwoord, drie als je van de vraag een meerkeuzevraag hebt gemaakt en nog minder als je daarin ook foute antwoorden geeft. Één definitief fout antwoord eindigt je highscorepoging en als je het niet goed hebt gedaan, krijg je het ook echt wel te lezen. Jammer dat de app meteen een in-app aankoop voor 40 extra lettertypes in je gezicht gooit, maar verder een erg geinig spelletje.
Downloaden: Font Nerd (gratis, iPhone, iOS 6.1+)

Trailer van de Dag: Little Bit Evil

ICS Little Bit Evil HD iPad iPhoneZo houdt een genre zich even, en dan ook echt maar even hoor, op de achtergrond en zo krijg je de ene na de andere voor je kiezen. Na Tower Dwellers gisteren is nu Little Bit Evil aan de beurt voor onze Trailer van de Dag. Het gaat opnieuw om een tower defense-game waarin je torens langs een pad zet om jezelf te verdedigen tegen marcherende troepen. Little Bit Evil van Crazy Panda Games noemt zichzelf een traditionele uiting van het genre en daar kunnen we ons in vinden. Ten opzichte van de concurrentie is er één gimmick die het spel een beetje speciaal maakt en dat is dat je in bepaalde levels gebruik kan maken van landmarks die de eenheden kunnen beïnvloeden. Daarbij kan je denken aan een elektrocuterend monument of een kuil met gif die langslopers schade aan doet. Verder geniet het de traditionele opzet van het genre, met rijke beelden, liefst 60 torens om te plaatsen en te upgraden, een uitgebreide ‘skill tree’ waarop je eigen upgrades kan initiëren en twee moeilijkheidsniveau’s. Inderdaad een beetje Little Bit Evil, als je ook nog andere dingen te doen hebt.
Downloaden: Little Bit Evil (€3,59, iPhone 4+, iPod touch 4+, iOS 5.1+)
Downloaden: Little Bit Evil HD (€5,99, iPad 2+, iOS 5.1+)

https://www.youtube.com/watch?v=g8uGCGklW4w

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 november 2013, 19:35
Categorie Games
Onderwerpen iculture speelt, lettertype, tower defense

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.