Drink Diary: bijhouden wat je drinkt met Nederlandse iPhone-app

Drink Diary is een Nederlandse iPhone-app waarmee je je drinkgedrag in de gaten houdt. De applicatie is lekker simpel gehouden.

Drink Diary iPhoneWe hebben met Drinkwijzer een Nederlandse app die je alcoholgebruik registreert en schreven ook al eens over Thirsty Pete, een appje dat bijhoudt of je genoeg water nuttigt. De nieuwe Nederlandse applicatie Drink Diary werd geïnitieerd door Lobke Kompier, die haar inname moest bijhouden voor haar medicijnen. Haar vriendje en iPhoneclub-lezer Tom van Zummeren maakte de app, die vooral niet te ingewikkeld wil doen.

Voordat je aan de slag gaat, is het wijs om even wat voorbereiding te doen. En met ‘wat’ bedoelen we ook echt ‘wat’: er zijn welgeteld twee instellingen die je kan ingeven. Het minimum van wat je per dag drinkt, stel je in met een slider. Een andere slider laat je instellen hoe groot je standaardglas is. 200 ml, 250 of misschien 300? Kwestie van een maatbeker erbij en je hebt meteen inzicht in de hoeveelheid drinken dat in een beker of glas gaat.

Het ingestelde standaardglas is niet bindend als je een nieuw glas invoert in het eerste tabblad. De slider staat erop ingesteld, maar je kan hem nog bijschuiven. Verder geef je een naam in. En dáárop is Drink Diary slim en wordt duidelijk dat de app is bedacht door iemand die het nodig had. Het is maandagochtend op moment van schrijven, dus wij voeren twee bakken koffie in. De eerste keer geven we de naam in en schuiven we de slider naar 125 ml. De volgende keer staat de suggestie koffie al meteen boven het toetsenbord en komt ie naar voren als we de eerste letter van het woord drukken. Druk erop en de slider beweegt automatisch mee naar 125 ml. Je kan hem nog wel opnieuw verschuiven. Alleen de knop ‘Gereed’ staat dan nog in de weg. Het drankje wordt toegevoegd aan het dagoverzicht in het eerste tabblad.

Drink Diary glas invoeren Drink Diary taartdiagram drinkgedrag iPhone

In het midden van de app kijk je terug. Als je een dag selecteert en erop drukt, zie je een cirkeldiagram met de verschillende dranken per dag en de taartpunt die zij innemen. Helaas zijn extra opties niet voorhanden. Als je bijvoorbeeld een dossier wil uitdraaien van je drinken van elke dag in een maand, ben je aan het verkeerde adres. Drink Diary is puur een snelle applicatie om je huidige drinkgedrag mee in de gaten te houden.

Downloaden: Drink Diary (€0,89, iPhone, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 mei 2013, 13:46
Categorieën Eten en drinken, Nederlandse apps
Onderwerpen alcohol, dagboek

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.