Thirsty Pete-app: drink je genoeg water?

Thirsty Pete is een app van Danone die je er bewust van wil maken dat je genoeg water moet drinken. Er zit een quiz in, Pete de druppel kan je napraten met een hoge stem en er is een plasmeter.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Thirsty Pete voor iPhone icoonNu de dagen langer, warmer en wellicht sportiever worden, vond Danone het tijd voor een herinnering dat je vooral veel water moet drinken. En zo kwam de Britse tak van het merk op de proppen met de iPhone- en iPod touch-applicatie Thirsty Pete. Een beetje betuttelend is het wel, maar de app tikt je niet op de vingers als je niet genoeg drinkt. In plaats daarvan heeft het een aantal grappige features die je vooral aan het nadenken moeten zetten.


Thirsty Pete zelf is een blob water. Hij neemt ongeveer een zesde deel van het scherm in, als je de applicatie voor het eerst opstart en hij rolt met de kanteling van de iPhone mee. Aan zijn gemoedstoestand en omvang weet je hoeveel water Pete heeft gedronken. Je kan die glazen water winnen en dus Pete groter maken door drie vragen goed te beantwoorden in een (Engelstalige) informatieve quiz over… precies.

Ook zit er een ‘wee checker‘ in de app, waarmee je aangeeft welke kleur je urine heeft. Meteen daarna laat de app zien of je wel genoeg hebt gedronken. Voorzetje: hoe witter, hoe beter. De statistieken van de quiz en de wee checker worden bijgehouden op een aparte pagina, evenals het aantal dagen dat je de druppel in leven hebt gehouden. Resteert er nog ‘Pete on repeat’, waarin de druppel alles wat je zegt in een hoge stem napraat. Dit onderdeel richt zich duidelijk op kinderen, maar dat is niet erg. Thirsty Pete voor de iPhone is gratis en bevat daarmee al meer functionaliteit dan andere napratende dieren die voor 79 eurocent in de App Store worden verkocht.

Downloaden: Thirsty Pete (gratis)

Zoals onze lezers opmerken is de applicatie Thirsty Pete na verschijning van dit artikel plotseling niet meer in de (Nederlandse) App Store te vinden. We weten de aanleiding hiervan niet. Excuses voor het ongemak.

Informatie

Laatst bijgewerkt
13 april 2011 om 19:23
Categorie
Games

Reacties: 18 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.