Instruct: iPad mail-app toont berichten in horizontale interface

Instruct is een nieuwe mail-app voor de iPad, waarin je e-mail kunt bekijken in een unieke, horizontale interface.

InstructIedere ontwikkelaar lijkt de laatste tijd een poging te doen de ultieme mailervaring op de iPad te maken. Taken-/mailapp Mailbox heeft sinds afgelopen week een iPad-versie, Incredimail en Evomail verschenen onlangs ook voor de iPad en zelfs Yahoo Mail heeft nu een native app voor de iPad. De nieuwe app Instruct doet als volgende een poging de troon te bestijgen. Instruct biedt een vrij afwijkende interface en sorteert je e-mail op basis van bepaalde parameters.

Houd je de iPad in landschapsmodus vast, dan krijg je alle mailberichten in horizontale kaarten te zien. Door naar links of rechts te swipen kun je door deze lijst heen scrollen. Bij ieder mailbericht wordt in eerste instantie een afbeelding getoond die in de mail te vinden is. Zijn er geen afbeeldingen, dan krijg je de tekst in een klein vak te lezen. De interface is vrij uniek, maar niet bijzonder mooi. Een veelvuldig gebruik van knoppen zorgt ervoor dat het scherm van je iPad al snel onnodig druk wordt. Ook worden niet alle mogelijkheden van zo’n kaarten-uiterlijk benut. Wij zouden bijvoorbeeld maar wat graag een mail verwijderen door hem naar boven te swipen, maar dit is niet mogelijk. Gelukkig kun je de iPad ook kantelen om een ouderwetse lijst met mailberichten te bekijken.

Instruct belooft je e-mail te sorteren in een ‘Priority Inbox’, waarin alleen de belangrijkste e-mails te vinden zijn. Op nog een andere pagina binnen de app vind je ook alle nieuwsbrieven die je zijn toegemaild, zodat je ze afgesplitst rustig kunt bekijken. Beide inboxen bieden een handige manier om door je mail heen te gaan, maar uniek zijn ze niet: in Google’s officiële Gmail-app kun je al een tijd gebruikmaken van een prioriteitsinbox. En het maken van bijvoorbeeld een eigen nieuwsbrief-inbox kan in Gmail al langer met behulp van speciale filters in je mailbox.

We achten de kans klein dat Instruct de volgende, grote mail-app gaat worden. De interface is net wat te druk, maar de app kampt ook met praktische beperkingen: een gebrek aan pushberichten zorgt er bijvoorbeeld voor dat je er op geen manier op wordt geattendeerd dat er nieuwe mail voor je klaarstaat. Instruct ondersteunt Gmail en Yahoo Mail, maar bij Gmail moet je dan geen tweestaps-verificatie hebben ingeschakeld. Ook konden wij niet inloggen met een mailadres dat gebruikmaakt van Google Apps.

Downloaden: Instruct (gratis, iPad, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 mei 2013, 12:47
Categorie Productiviteit
Onderwerpen e-mail, voicemail

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.