Donkey Kong 2 op de iPad dankzij HTML5

HTML5-ontwikkelaar Martin Kool is bezig met een port van het oude Donkey Kong 2 in HTML5. Daardoor is hij op de iPad te spelen.

Game & Watch Donkey Kong 2Nintendo weigert misschien in te gaan op de verzoeken van investeerders om iOS-games te maken, maar dat hoeft niet te betekenen dat er geen Nintendo-games speelbaar zijn op de iPad. HTML5-ontwikkelaar Martin Kool zet de games zelf wel om naar HTML5, zodat ze gewoon in de tabletbrowser gespeeld kunnen worden. Zo wil hij binnenkort Donkey Kong 2 uitbrengen, een Game & Watch-spel uit de jaren ’80.

Dat HTML5 een prima taal is om games naar te porten bewees Martin Kool eerder dit jaar ook al. Toen zette hij een aantal oude Sierra-spellen om zodat ze in de iPad-browser te spelen waren. Dit resulteerde in zoveel aandacht, dat er al snel door Activision aan de deur werd geklopt om de boel offline te halen. Een goed gesprek later keurde de uitgever alsnog de spellen toe en werden ze weer aangeboden.

De Donkey Kong 2-port is nog niet uitgegeven, maar in een trailer wordt wel getoond dat de ontwikkeling vrij ver gevorderd is. Het spel gebruikt zelfs de volledige schermgrootte wanneer je een link naar de website in je startscherm zet. Hoe Nintendo zal reageren is nog de vraag: er is sprake van inbreuk op auteursrechten, maar het spel is inmiddels al zo oud dat Nintendo er waarschijnlijk nog maar weinig aan verdient.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 september 2011, 12:36
Categorie Games
Onderwerpen html5, nintendo

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.