Vandaag gratis: Mindjet, brainstormen voor de iPhone

Mindjet is een mindmapping-applicatie voor de iPhone en is tijdelijk gratis te downloaden. Met de app kun je eenvoudig brainstormsessies en ideeën vastleggen in een gedachtenboom.

Mindjet iPhone iPod touch vandaag gratisNog een beetje moeite in het werkritme te komen? Of overdondert de hoeveelheid werk nu alweer na de zomervakantie? De applicatie Mindjet is vandaag gratis te downloaden voor de iPhone en kan alles op een rijtje zetten. De app helpt je eenvoudig mindmaps (‘gedachtenbomen’) op te zetten. Dat zijn visuele overzichten van woorden die aan elkaar gelinkt zijn. Ze kunnen bijvoorbeeld helpen bij het vastleggen van een brainstormsessie.

Mindmapping rode pijlenMindjet werkt simpel. Je maakt een nieuwe map aan en begint met het woord dat de gehele map in eerste instantie omschrijft. Dat woord kun je natuurlijk zelf invoeren, hand in hand met de kleur en de vorm waarin het woord komt te staan. Daartoe behoren een rechthoek, een ovaal, lijn of gewoon geen omlijning. Eenmaal bewerkt zie je het begin van een mindmap. Houd een woord ingedrukt en rode pijlen er omheen laten zien waar nieuwe woorden neergezet kunnen worden. Elk nieuw woord kan ook weer nieuwe woorden aan zich koppelen. Zo ontstaat vanzelf een aftakking van woorden die (hopelijk) gegroepeerd staan. Door op een woord te drukken, kun je de woorden erachter tonen of niet.

Bij elk woord kan ook een apart logo worden gezet. Met de Style-knop in een map verander je de achtergrondkleur van het geheel. Daar zijn wit, geel, grijs en zwart de opties, met als tweede mogelijkheid om de lijntjes tussen de woorden niet stijf, maar zwierig te maken. Mindjet iPhone bewerkenDaarnaast is het mogelijk om notities en afbeeldingen aan woorden te hangen, die apart in de mindmap worden gezet.

Maps kunnen gedeeld worden via Dropbox of geopend worden op een internetadres dat alleen jij ziet. Je hebt vervolgens op de computer wel een programma nodig dat .mmap-bestanden kan openen. Ook kunnen mindmaps naar jezelf gemaild worden. Dan wordt de kaart geëxporteerd als PDF. In de applicatie is een korte maar krachtige mindmap te vinden die instrueert over het gebruik van de app.

Mindjet kost normaal 5,49 euro en is alleen vandaag gratis te downloaden. Het is natuurlijk niet de enige mindmapping-applicatie op de iPhone.

Downloaden: Mindjet for iPhone (tijdelijk gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 september 2011, 12:38
Categorie Productiviteit
Onderwerpen brainstorm, mindmapping

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.