Dollarbird voor iPhone: beheer kosten en inkomsten op de kalender

Met Dollarbird voor iPhone beheer je rekeningen, kosten, inkomsten en je saldo op de kalender in een handige, frisse en toegankelijke interface.

Dollarbird logoDollarbird is een fraai uitgevoerde app met een duidelijke functie: inzicht geven in je uitgaven. In plaats van een lijst met bedragen brengt de app een handige mix tussen agenda en huishoudboekje. Aan de hand van de uitgaven houd je bij wat de huidige kosten zijn en wat je de komende tijd moet uitgeven. Zo kun je je saldo zelfs tot 5 jaar in de toekomst plannen. De slimme kalender heeft een aantrekkelijk flat design-uiterlijk met veel wit en een duidelijke navigatie. Deze nieuwe manier van budgetteren oogt aangenaam en fris.

Op de kalender van Dollarbird voer je uitgaven in die je al hebt gemaakt en uitgaven die je denkt te gaan maken. Per dag krijg je nu te zien wat je ‘over’ hebt. Als je je vinger op een dag houdt, kun je een periode selecteren. Ook Dollarbird werkt met veegbewegingen die we bijvoorbeeld kennen uit Clear en Mailbox. Door naar links te vegen kun je een geplande uitgave in een actuele veranderen als je bijvoorbeeld iets hebt betaald. Veeg je naar rechts, dan verwijder je een transactie. De Engelstalige software vraagt bij het begin van de app hoeveel geld je hebt. Daarna is het de bedoeling dat je vaste kosten en inkomsten als huur, salaris, boodschappen en abonnementen op de kalender zet. Sleep je vanuit het agendascherm naar beneden, dan voer je een nieuwe transactie in. Met duidelijke iconen bepaal je in welke categorie deze valt, zoals Fun, Travel of Clothing. Naast een begeleidende tekst kun je de activiteit ook laten herhalen of een alarm instellen.

Vanuit het kalenderscherm kun je het scherm met je saldo omhoog brengen door de drie puntjes onder aan het scherm aan te raken. Met een tik kun je wisselen tussen uitgaven in het verleden en uitgaven in de toekomst. Door te vegen kies je een andere maand. Op een grafiek bekijk je de budgetten en kosten over een langere periode en zie je wat er veranderd is in je uitgavenpatroon. Als je bang bent dat je het bijhouden van deze app gaat vergeten, bepaal je in de instellingen dat je elke dag om een vaste tijd een herinnering ontvangt.

Dollarbird blijkt met de koppeling tussen agenda en huishoudboekje een bruikbare combinatie te hebben gevonden. Het gebruiksgemak en het mooie uiterlijk doen zijn werk. Bovendien hoef je je nergens te registreren. Af en toe komt er een vreemd Dollarbird-vogeltje in beeld met financiële tips, maar deze kun je gewoon uitschakelen in de instellingen. Een concurrent als Spendee heeft ook een fraai flat design en leunt iets meer op het overzicht van de uitgaven zelf. Andere aanraders zijn Next en BUDGT.

Downloaden: Dollarbird – Personal Finance with a Calendar (€0,89, iPhone, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 juli 2013, 21:27
Categorie Financiën
Onderwerpen auto, financieel

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.