Foto’s sorteren in Lightroom-achtige app Photospector voor iPad

Photospector is een iPad-app waarmee je foto's kan sorteren, net als in Lightroom. De gratis app biedt allerlei functies voor fotobewerking en -ordening.

photospectorPhotospector is een iPad-app om foto’s te sorteren en te ordenen, zoals in Lightroom op de desktop. Je schudt je digitale schoenendoos leeg in deze iPad-app en maakt vervolgens stapeltjes. In Photospector zie je de normale fotoalbums die op de iPad aanwezig zijn. Je doorzoekt ze aan de hand van trefwoorden en tags, waarbij je elke zoekactie kunt opslaan als slimme folder. De inhoud daarvan wordt automatisch bijgewerkt, zodra je nieuwe foto’s toevoegt. Je voegt tags toe aan foto’s, voorziet ze van sterretjes of een vlaggetje.

En als je wilt toon je de EXIF-data als transparante laag bovenop de foto. Voor dit soort functies pak je al snel de laptop of desktopcomputer, maar in Photospector kan het ook. Met Photospector kun je trouwens ook eenvoudige bewerkingen doen, waarbij de nadruk ligt op correcties. Je kunt kleurbalans, contrast, helderheid, verzadiging en dergelijke aanpassen. Ook kun je foto’s bijsnijden en met het eyedropper-hulpje de zwart/witte/grijze punten selecteren. Fotofilters en grappige effectjes zoek je vergeefs. Wil je meerdere foto’s tegelijk bewerken, dan is er een in-app aankoop van €1,79 vereist.

Downloaden: Photospector (gratis, iPad, 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 juli 2013, 20:46
Categorie Fotografie en video
Onderwerp fotografie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.