Met Milekeeper virtueel de Tour de France nafietsen

De MileKeeper-app zorgt ervoor dat je de Tour de France, Chinese Muur of andere bekende trajecten virtueel kunt fietsen of lopen.

milekeeper iphoneGisteren heb ik 11,7 kilometer in een pretpark rondgelopen. Maar is dat nou veel? Apps zoals Moves en accessoires zoals de Nike+ Fuelband leggen wel het afgelegde aantal kilometers vast, maar geven geen indruk hoe je dat in perspectief kunt zien. Hoe vertaalt die 11,7 kilometer zich tot de Nijmeegse Vierdaagse of de totale lengte van de Chinese Muur? MileKeeper is een app doet dat wel: die zet prestaties om naar bekende evenementen en plekken. Heb je ooit erover gedroomd het Kanaal over te zwemmen, de Chinese Muur te hardlopen of de Tour de France te fietsen? Dan is MileKeeper jouw app.


Je gaat wandelen, fietsen of hardlopen in jouw eigen vertrouwde omgeving en MileKeeper vertaalt het naar een bekend parcours. Zo kun je met dagelijks woon-werkverkeer afmeten wanneer je de totale afstand van de Route 66 hebt gereden. Of je vrienden uitnodigen om een virtuele estafette te lopen. MileKeeper houdt je gps-positie bij (dat kost overigens wel batterijduur) en projecteert je prestaties op de gekozen route. Via Facebook blijf je in contact met vrienden.

milekeeper iphone routesMileKeeper lijkt qua opzet wel een beetje op het voormalige Monumental, een app waarbij je de Eiffeltoren, de Big Ben of andere bekende monumenten kunt beklimmen door thuis te traplopen. Monumental is niet meer verkrijgbaar als app, maar MileKeeper is een waardige opvolger. Daarin ligt de nadruk niet zozeer op traplopen maar meer op sportactiviteiten. In de gym-mode kun je afstanden handmatig invullen, zodat je niet steeds de app op de achtergrond hoeft te laten draaien en ook kilometers op de loopband meetellen. Saaie fietstochtjes worden met deze app een stuk leuker. In de app vind je een aantal gratis routes; andere kun je voor €0,89 per stuk kopen, bijvoorbeeld beroemde routes in de VS of bekende bijbelroutes. Reclame uit de app verwijderen kost ook €0,89.

Heb je zin in een ander soort lichaamsbeweging? Dezelfde appontwikkelaar brengt ook Facial Fitness-apps uit waarmee je door ‘sportoefeningen’ de spieren in je gezicht kunt trainen.

Downloaden: MileKeeper (gratis, iPhone, iOS 4.3+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 juli 2013, 8:45
Categorie Sport

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.