Discoverful: ontdek de wereld aan de hand van foto’s

Discoverful is een nieuwe iPhone-app met een fraaie Windows Phone 7-interface. In de applicatie kan je foto's toevoegen en op een locatie zetten en andere foto's op locatie bekijken.

Discoverful iPhone iPod touch foto's op locatieIn de nieuwe applicatie Discoverful zijn de gebruikers de gidsen voor anderen door enkel foto’s te schieten of up te loaden van een omgeving. Iedereen die zoekt op een locatie, kan de foto’s en je onderschrift ervan zien. Omdat je foto’s heel nauwkeurig op de kaart kan plaatsen, kun je eenvoudig aangeven waar je welk uitzicht hebt en waar je favoriete nachtclub is. De showsteler van Discoverful is de fraaie en intuïtieve gridinterface, gebaseerd op Window Phone.

Discoverful is niet de eerste applicatie die het hoekige van de software van Windows Phone overneemt. Ver voordat Windows Phone werd geïntroduceerd, kon je de Twitter-cliënt Maha al downloaden op de iPhone en ook Xbox Live voor de iPhone is opgetrokken uit vierkante vlakken en ronde letters. Discoverful schaart zich nu ook in het rijtje. Onderin zie je een dunne zwarte balk met knoppen zonder omschrijving. Ze zetten je aan tot het maken van een foto, teruggaan naar de bovenliggende pagina of deelopties. De rest van de navigatie doe je door swipes op het scherm. Bovenin beeld zie je de titels van de pagina, zodat je goed weet waar je bent. Het mag dan niet helemaal des iPhone zijn; de applicatie ziet er prachtig uit.

De intentie van Discoverful is dat je foto’s in de app schiet of zet zodat iedereen in de buurt weet wat er speelt en wat er te zien is in een buurt. In de praktijk betekent dat zowel toeristische foto’s van de Amsterdamse grachten, als een klaagverhaal over de taxi’s van Schiphol, als een gezin dat thuis Kolonisten van Catan speelt. De plaatser kan een foto aan een locatie toewijzen en een onderschrift schrijven, iedereen kan een foto liken en voorzien van een reactie.

Je begint in de applicatie op je eigen persoonlijke pagina Insight, voordat je doorswipet naar recente toevoegingen, foto’s in de buurt en populaire foto’s. Insight geeft toegang tot je eigen profielinformatie, je feed, nabijgelegen plaatsen (gebaseerd op locaties die in Foursquare zijn aangemaakt), foto’s van toegevoegde vrienden en een overzicht van foto’s die in je woonplaats zijn genomen. Foto’s die je zelf uit het fotoalbum plukt of neemt, worden verwerkt terwijl je tegelijk alweer de volgende foto kan schieten. Als je foto’s uploadt, worden ze nog in de camerastand verwerkt en kun je hun gegevens later bijwerken.

Het is de vraag of Discoverful van de grond komt. Eerdere applicaties die zich louter op locatiegebaseerde foto’s richten, zoals het miljoenenproject Color, wonnen het grote publiek bepaald niet voor zich. Daar lag mede een onbegrijpelijke interface aan ten grondslag. Discoverful scoort daarop een stuk beter. Het werkt eenvoudig en snel en ziet er zeer fraai uit.

Downloaden: Discoverful (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 februari 2012, 17:48
Categorie Reizen
Onderwerp reizen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.