DICE+ voor iPad: Bluetooth dobbelsteen voor digitale bordspellen nu te koop

De DICE+ voor iPad en iPhone is een dobbelsteen met LED-verlichting en bluetooth-verbinding voor bordspellen op iPad en iPhone.

Dice+ dobbelsteen

Bordspellen op de iPad werken perfect. Kijk maar naar voorbeelden als Catan, Carcassonne, Agricola en Ludo (Mens Erger Je Niet). De makers van DICE+ willen met hun product nog beter de link naar het fysieke bordspel leggen met een dobbelsteen die samenwerkt met de iPad en iPhone. We schreven vorig jaar al over DICE+ en nu is deze high tech-dobbelsteen te koop.

De DICE+ heeft de vorm van een gewone, grote dobbelsteen en laat zich op dezelfde manier werpen. Aan de LED-lampjes zie je meteen dat het om een bijzonder accessoire gaat. Als je de dobbelsteen gooit, licht het bovenliggende cijfer op. Door middel van bluetooth communiceert de DICE+ met je iDevice. Zo kun je dus zonder ingewikkeld gedoe meteen het hele gezin laten spelen met de DICE+.

De ontwikkelaars van DICE+ hebben software beschikbaar waarmee spelontwikkelaars hun game geschikt kunnen maken voor deze dobbelsteen. Vanzelfsprekend kun je niet zomaar de DICE+ gebruiken met alle bordspellen die een digitale dobbelsteen in het spel bevatten. Daarvoor is een handige iPad-app uitgebracht waarin je kunt zien welke games er al met de DICE+ werken. Op dit moment zijn dat helaas nog geen grote namen, maar is er bijvoorbeeld wel een gratis variant van Mens Erger Je Niet die je met de DICE+ kunt spelen. In de Powered Board Games-app zie je ook hoe ver de batterij van de Dice+ nog is opgeladen en zie je welke apparaten aan je dobbelsteen zijn gekoppeld.

De DICE+ werd vorig jaar al aangekondigd en is inmiddels te koop op de website van het bedrijf. Wil je hem in Nederland laten bezorgen, dan moet je in totaal €44,99 afrekenen. In de verpakking zit de dobbelsteen, een handleiding, een micro USB-kabel om hem op te laden en een tasje op hem op te bergen.

Downloaden: Powered Board Games (gratis, iPad, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 september 2013, 10:03
Categorie Games
Onderwerpen bordspel, game

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.