AvgNite Cam voor iPhone maakt betere foto’s in het donker

AvgNite Cam is een iPhone-app waarmee je betere foto's tijdens schemering en nacht kunt maken. De app heeft een langere sluitertijd en maakt veel foto's achter elkaar.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

avgnite-camHoe hard Apple ook sleutelt aan de camera van de iPhone: het blijft een probleem om goede foto’s te maken als het donker is. iPhoneclub-lezer Nick kwam een interessante app tegen die daarbij gaat helpen: AvgNite Cam is een tijdelijk gratis app (dankzij de Amerikaanse Labor Day-feestdag) en belooft dat je betere foto’s bij schemering kunt maken. De app zorgt voor een langere belichting en betere prestaties als je fotografeert onder slechte lichtomstandigheden. Het levert foto’s op met minder ruis. AvgNite Cam maakt meerdere foto’s in burstmode (snel achter elkaar) en voegt dan deze foto’s samen om de best mogelijke weergave te maken. Op de foto hiernaast zijn bijvoorbeeld 512 foto’s gemaakt voor het ideale shot. Ook kun je met deze app meer contouren herkennen als je foto’s in het duister maakt.

Je kunt AvgNite overigens ook gebruiken om normale foto’s te maken, waarbij ook extra rekening wordt gehouden met slechte lichtomstandigheden. Ook kun je tijdens het maken van je nachtfoto op elk moment stoppen met schieten. Foto’s opslaan doet AvgNite Cam natuurlijk ook sneller dan normaal. Bij het maken van foto’s tijdens de nachtelijke uren vertraagt AvgNite de sluitertijd tot 1 seconde, om meer licht binnen te krijgen. Het is geen wondermiddel, maar het kan dat ene onvergetelijke moment nét iets beter vastleggen dan wanneer je met de gewone camera-app een foto maakte.

In de Flickr-groep van AvgNite Cam kun je zien wat anderen met deze app hebben gedaan. Na het maken van de foto kun je het contrast nog aanpassen, zodat je nét iets meer detail op de foto te zien kunt krijgen. Net als bij de gewone camera-app gebruik je de volumeknop op je iPhone of headset om de foto te maken. Een selftimer zit er ook in. AvgNite Cam werkt het beste op de iPhone 5, waar de Low Light Boost Mode wordt ondersteund. Bovendien kun je op de iPhone 4S tegen het probleem aanlopen dat er te weinig geheugen is. In dat geval helpt herstarten van de telefoon.

Downloaden: AvgNite Cam (tijdelijk gratis, €0,89, iPhone, iOS 5.0+)

avgnite-cam-1 avgnite-cam-2

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 augustus 2014, 14:57
Categorie Fotografie en video
Onderwerp camera

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.