Game-update: spel van een 9-jarige, Cut the Rope-strips, Dream Track Nation en Deadlock

Negen jaar oud is de bedenker en uitwerker van de nieuwe iPhone en iPod touch-game Allied Star Police. In deze Game-update nog meer toffe spellen voor de draagbare Apple-apparaten.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

GU DO Deadlock Online iPhone iPod touchHet balletje dat Cut the Rope heet, is gaan rollen. De opmars van Om Nom lijkt ineens onstuitbaar nu er na knuffels ook stripverhalen van het groene monstertje gemaakt gaan worden. Nog vertederender is het verhaal van een 9-jarig leukemiepatiëntje dat via de Make-A-Wish Foundation een eigen spelidee in ontwikkeling zag gaan. In vergelijking daarmee zijn Deadlock Online en Dream Track Nation maar saaie spellen zonder verhaal. Of…

Van een 9-jarige: Allied Star Police

GU DO Allied Star Force iPhone iPod touchAmerikaanse rockmuziek, strakke 2D-sprites, pixelexplosies en gewoon een aardige presentatie. Dit is Allied Star Police, een nieuw spel voor de iPhone en iPod touch. Het is bedacht en uitgewerkt door Owain Weinart, een jongen van 9 jaar die aan acute leukemie lijdt en ontwikkeld door game-ontwikkelaar Popcap (onlangs overgenomen door EA), na een wens van Owain via de Make-A-Wish Foundation. Wat voor ons verder interessant is: Allied Star Police is een in potentie verslavend tower-defense spelletje waarbij de ‘towers’ (hier ruimteschepen) zelf een finishlijn moeten bereiken zonder afgeschoten te worden. Het idee is eigenlijk best briljant. De uitwerking is wat repetitief en de muziek zeurt een beetje – het is niet helemaal op PopCap’s vertrouwde niveau. Daarom wordt het ondergebracht bij de experimentele tak die 4th & Battery heet. Het zou toch wel erg tof zijn voor de jonge spelontwerper als zijn gratis spel snel een doorslaand succes wordt (tip: Marco)
Downloaden: Allied Star Police (gratis, universele app)

Nieuw: Dream Track Nation

GU DO Dream Track Nation iPhone iPod touchRacespellen waarin je een autootje of motortje of anderzijds gemotoriseerd voertuigje moet balanceren over een lastig verticaal circuit zijn er al genoeg. Toch wist Dream Track Nation de Game-update te infiltreren. Het spel voegt namelijk niet alleen een level-editor toe aan de zestig standaard levels die het spel rijk is, maar draait juist vooral om die level-editor. Spelers kunnen levels met anderen delen en zo kun je zelf ook levels van anderen importeren in Dream Track Nation. Gameplaygewijs is het overigens niet heel erg bijzonder. Je rijdt, gast en springt weer wat op je virtuele vierwieler en hoopt dat je zo’n snel mogelijke tijd neerzet. Wat wel weer erg leuk is, is dat je levels (ook zelfgemaakte) online kan spelen tegen iemand anders. Héél veel waar voor je geld dit.
Downloaden: Dream Track Nation (gratis) (€0,79)

Cut the Rope krijgt stripverhaal

GU DO Cut the Rope knuffelsTwee dagen geleden meldden we dat Cut the Rope buiten de gebaande paden van de videogames treedt en dat er Cut the Rope-knuffels op de markt zullen verschijnen. Nou, nu gaat het epos alweer verder. Die kleine, groene, schattige, vreetzakkerige Om Nom krijgt namelijk ook nog zijn eigen stripverhaal. Daarmee krijgt de hongerige held opeens een achtergrondverhaal. We zijn erg benieuwd of we dat terug zullen zien in toekomstige spellen en of het überhaupt van belang is. Maar wat we ons echt afvragen: voor wie wordt die stripreeks? Het kan moeilijk zo’n groot publiek bekoren als een zekere eend zonder onderbroek, vermoeden we. De strip komt eind augustus.

Trailer van de Dag: Deadlock

Er zijn al heel wat schietspellen op de iPhone die je van bovenaf bekijkt en die je bestuurt met twee analoge sticks op het scherm. Maar dit type spel met een multiplayer voor maximaal acht personen, dat is een nieuwigheid. Deadlock plaatst teams van vier spelers tegen over elkaar en laat ze tegen elkaar strijden, of schotelt een team golf na golf computergestuurde tegenstanders voor. Eerlijk zullen we alles altijd samen schieten, dat is de sleutel tot succes in Deadlock. Er is een uitgebreid en uit te diepen wapenarsenaal voorhanden, maar als je met twee mannen tegen over één tegenstander staat, zijn je kansen gewoon erg goed. Deadlock speelt helaas niet geweldig soepel. Zeker omdraaien gaat niet erg jofel. Maar… het spel is gratis. Lock ‘n load guys.
Downloaden: Deadlock Online (gratis)

Vergeet de vorige Game-updates niet!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 juli 2011, 19:19
Categorie Games
Onderwerpen cut the rope, iculture speelt, strips

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.