Clumsy Ninja: grappige speelgoed-app eindelijk in App Store

De speelgoed-app Clumsy Ninja is uitgekomen voor iPhone en iPad. In de app train je een ninja op steeds meer manieren.

Clumsy Ninja lachen naar het vogeltjeDe ‘virtuele speelgoed-app’ Clumsy Ninja is eindelijk uitgekomen in de Nederlandse en Belgische App Store, voor zowel de iPhone als iPad en iPod touch. Ontwikkelaar NaturalMotion, bekend van CSR Racing, presenteerde het spel vorig jaar september op een Apple-presentatie om de kracht van de nieuwste iPod touch te promoten, maar sindsdien werd er niks van vernomen. Nadat de applicatie eerst uitkwam in Singapore, is hij nu eindelijk ook te spelen op onze iDevices.

Clumsy Ninja houdt het midden tussen een Tamagotchi (zoals het fonkelnieuwe Hatch) en populaire apps als Talking Tom Cat, waarin je allerlei huisdieren kan foppen en kan inspreken. Bij Clumsy Ninja staat een ongetrainde ninja centraal, die je aankijkt met grote verbaasde ogen en… waarvan je verschillende lichaamsdelen kan sturen. Zo kan je de ninja verwarren door hem op te pakken, door armen en benen te grijpen en hem bewegingen te laten uitvoeringen die hij zelf niet onder controle heeft. Maar een beetje dollen is niet zozeer het doel van de app. Dat is om van de slungelige antiheld een betere ninja te maken – en dat doe je door trainen.

Clumsy Ninja optillen aan ballonnen Clumsy Ninja basketbal iPhone

Het spel beschikt in het begin over een select aantal gereedschappen waarmee je de ninja kan trainen. Daarbij kan je bijvoorbeeld denken aan een bokszak of trampoline. Door meer tijd aan de ninja en zijn training te besteden, wordt hij beter en ga je levels omhoog. Daarmee verdien je munten en roze diamanten, die de weg open zetten naar nieuwe trainingsinstrumenten en opdrachten. Zo kan je bijvoorbeeld een soort ninja-basketbal kopen waarbij je de ninja zo vloeiend mogelijk door een basket moet gooien.

Wie CSR Racing heeft gespeeld, weet dat ontwikkelaar NaturalMotion in-app aankopen niet uit de weg gaat. Dat is ook hier niet het geval. Je kan allerlei pakketten met diamanten kopen tegen echt geld in de app en dat is verleidelijk, want het versnelt het wachten op meer inkomsten en volgende aankopen. Wat dat betreft is Hatch zonder in-app aankopen veel vriendelijker opgezet. Het staat succes van Clumsy Ninja echter niet in de weg. In Singapore gooit de gratis app hoge ogen met een gemiddelde App Store-beoordeling van 4,5 sterren.

Downloaden: Clumsy Ninja (gratis, universeel, iPhone 4S+, iPad 2+, iPod touch 5+, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 november 2013, 16:16
Categorie Games
Onderwerpen clumsy ninja, tamagotchi

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.