Chime icon

Review: Chime behandelt videogesprekken als ‘gewone’ chats

Wat als je zou kunnen videochatten, met het overzicht van een chat op WhatsApp of iMessage? Dat is wat Chime belooft te doen. De ontwikkelaar wil ervoor zorgen dat jij je minder eenzaam voelt.

Chime iconDe app Chime wil de het woord ‘videochatten’ opnieuw definiëren. Want hoewel je met deze app een videogesprek kunt voeren, steekt dit totaal anders in elkaar dan bijvoorbeeld een gesprek via Skype of FaceTime. Jij en je vrienden kunnen één voor één een videoboodschap sturen, om te reageren op het vorige bericht. Zo ontstaat er langzaamaan één lange video, waarin jij met je vrienden praat.


Kijk je van een afstand naar Chime, dan lijkt de app misschien wel meer op WhatsApp dan op Skype. Videogesprekken zijn net als gewone chats chronologisch, waarbij je iedere keer één reactie per keer kunt delen. Je kunt een videochat ook nog eens rustig terugbladeren, zoals je ook kunt doen met een chat in WhatsApp, iMessage of Telegram.

Groepsgesprekken in videovorm

Geinig, maar ook handig: omdat je één voor één reacties filmt, kun je vrij makkelijk een groepsgesprek voeren zonder dat je zorgen hebt over hectiek. Niemand praat door elkaar en iedereen komt net zo makkelijk aan het woord. Handig voor groepsvergaderingen, al moet je wel rekening houden met het tempo van de app. Je video wordt immers geüpload, gedownload en daarna pas bekeken voor je vrienden of collega’s.

Chime video chat gesprek Chime video chat overzicht

Reacties op video’s

De makers van Chime zeggen vooral één doel voor ogen te hebben: je minder eenzaam laten voelen. Daar slaagt de app al aardig in door je met echte mensen te laten praten, maar ook bij het bekijken van video’s zie je dit terug. Je kunt bijvoorbeeld een hartje of een andere emoticon in een chat zetten, die iedereen te zien krijgt als ze de video later terugkijken. Een leuke gimmick, die Chime een beetje heeft afgekeken van apps zoals Meerkat en Periscope.

Conclusie Chime review

Chime biedt een leuke, efficiënte manier om videogesprekken te voeren, maar heel snel is de app niet. Je moet tijdens een gesprek wachten tot iemand een reactie heeft gefilmd en geüpload, waardoor de spontaniteit van een FaceTime-gesprek mist. Dat is niet zozeer kritiek: Chime-gesprekken hebben gewoon een heel andere vorm, waardoor je gesprekken meer als een WhatsApp-chat zult behandelen.

Pluspunten

  • Persoonlijk videogesprek in chatvorm.
  • In de video reageren zoals op Periscope.

Minpunten

  • Gesprekken zijn langzamer dan op Skype of FaceTime.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 augustus 2015, 14:59
Categorie Sociaal netwerken
Onderwerp video
0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.