Chevrolet brengt promotiegame Aveo Racing HD uit

Er is een promotiespel uitgebracht rondom de compacte auto Chevrolet Aveo voor de iPad. Het spel, dat Aveo Racing HD of Funriding Aveo heet, is echter meer een anti-reclame.

Aveo Racing HD voor iPadChevrolet, in Zuid-Korea nog steeds Daewoo geheten, heeft een promotiespel rondom haar nieuwe compacte auto Aveo uitgebracht. In het racespel neem je plaats in de nieuwe kleine Chevy en kun je racen in drie verschillende omgevingen: op een circuit, in een dorp of in de fabriek. De laatste moet vrijgespeeld worden en het is nog maar de vraag of je daarop kan en wil wachten.

Na een flitsende introfilm waarin de Aveo van alle kanten wordt belicht in een nachtelijke racesessie, is het spel zelf toch even een andere koek. Funriding Aveo heet het oorspronkelijke spel en dat dekt de lading beter dan de naam Aveo Racing HD die het spel in de App Store heeft meegekregen. Het promotiemateriaal kan maar beter niet al te serieus worden genomen namelijk.

Funriding AveoJe kan de Aveo hatchback, zoals we die binnenkort ook in de Europese showrooms kunnen verwachten, uitdossen in zeven verschillende kleuren en er zijn twee opties tot fabrieksstickers op de auto. Na het verzamelen van geld uit eerdere races, kunnen er items worden gekocht in de shop. Zo kunnen er betere remmen, een snellere motor en andere velgen worden gekocht. Met deze opties zou je welhaast denken dat Aveo Racing HD een serieuze racegame is, maar niets is minder waar.

De verhoudingen zijn namelijk volkomen zoek als je eenmaal rijdt. Ongeacht of het de bedoeling was van de makers, voelt het alsof je een op afstand bestuurbare auto rijdt. Tegenstanders rijden valse lijnen en worden elke bocht een stuk of twee keer opnieuw recht op de weg gezet. Door de besturing is al snel duidelijk waarom daarvoor is gekozen. Een bocht mooi nemen kan wel, maar o wee als je te ver binnendoor gaat. Dan bots je tegen een andere textuur die op de weg ligt. Zo bots je ook tegen het gras aan de zijkant van het circuit, in plaats van dat je er langzamer op rijdt.

Je kan je afvragen of het handig is van Chevrolet om op deze manier een auto te promoten. Funriding Aveo of Aveo Racing HD is zo tenenkrommend dat de auto nog lang door je hoofd zal spoken. Maar of dit de manier van reclame maken voor een product op de iPad is?

Downloaden: Aveo Racing HD (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 augustus 2011, 14:49
Categorie Games
Onderwerpen chevrolet, financieel, omzet, promotie, reclame, t-mobile

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.