Pixlr-o-matic: retro-effecten toevoegen aan je foto’s

Pixlr-o-matic is een eenvoudige maar gratis manier om foto's op de iPad en iPad 2 te voorzien van kleurenfilters, effecten en een rand. Het gebruik van de applicatie wijst zichzelf.

Pixlr-o-matic voor de iPad grootVoor de iPhone ontbreekt het bepaald niet aan applicaties om effecten mee toe te voegen aan foto’s. Vooral kleurenfilters die oude analoge camera’s nabootsen, zijn erg populair. Op de iPad zijn er niet zoveel van dit soort applicaties. Daarom is het leuk dat het gloednieuwe en gratis Pixlr-o-matic zonet is uitgebracht als universele applicatie voor de iPad, iPhone en iPod touch. Met de app voeg je eenvoudig kleurenfilters, effecten en randen toe aan afbeeldingen. De applicatie werkt zowel op de eerste als tweede generatie iPad, maar het spreekt voor zich dat je op de eerste iPad geen foto’s kan bewerken die je zelf met het apparaat hebt geschoten. Wel kunnen andere afbeeldingen uit het fotoalbum worden gehaald.

Pixlr-o-matic iPad beginnenDe app, die alleen een verticale houding van het tablet werkt, laat al vanaf de eerste oogopslag goed zien wat je ermee kan. Onderaan in beeld staan verschillende tabbladen op een logische volgorde. Met het eerste ga je terug en kies je een andere foto uit, de tweede geeft toegang tot de verschillende toe te passen kleurenfilters, de derde bevat allerlei effecten die je op foto’s kan toevoegen, het vierde tabblad huist de randen voor om de foto heen en de laatste knop in de navigatiebalk is een diskette – die nog altijd het opslaan van een foto symboliseert.

Veel van de kleurenfilters voorzien een foto van warmere kleuren, maar natuurlijk zijn ook klassiekers als sepia en zwart-wit van de partij. Origineler zijn de effecten, zoals krassen, een lensflare, een wolkendek, bubbels en Pixlr-o-matic iPad effectenglitters. Helaas is een effect niet aan te passen, zodat je niet zelf kan spelen met de transparantie of de positie ervan. In het kader: je mag een gegeven paard niet in de bek kijken, want Pixlr-o-matic is gratis en er lijken geen restricties op het gebruik te zitten.

Een functie die we wel missen is het kunnen roteren van de foto’s voordat we beginnen met bewerken. Zeker op de eerste iPad, als foto’s van een andere bron afkomstig zijn, is dat een functie die we graag zouden willen zien. Desondanks is Pixlr-o-matic een leuke applicatie om ook op de iPad met kleurenfilters en effecten aan de slag te gaan.

Downloaden: Pixlr-o-matic (gratis, universele app)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 augustus 2011, 15:56
Categorie Fotografie en video

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.