CARROT Weather op Apple Watch.

Review: CARROT Weather toont de toekomst van Apple Watch-apps aan

Beste weerapp om je pols

CARROT Weather bestaat al een paar jaar, maar de Apple Watch versie is onlangs vernieuwd. Hoe goed is het kleine broertje van deze komische en verrassende weerapp? Je leest het in onze review.

CARROT Weather op Apple Watch.
Echt goede apps op de Apple Watch zijn nogal schaars. Af en toe springt er eens een handige en goede Apple Watch-app uit en de vernieuwde weerapp CARROT Weather is er zo eentje. Deze weerapp met karakter is met ingang van versie 4.3 compleet vernieuwd voor de Apple Watch. Voor ons genoeg reden om deze weerapp eens goed onder de loep te nemen.

CARROT Weather: de komische weerapp

CARROT Weather verscheen in 2015 voor het eerst in de App Store. De app kenmerkt zich door een cartoony uiterlijk en een komische ondertoon. De hoofdrol is namelijk weggelegd voor een pratende robot. Elke keer als je de app opstart, word je begroet met een sarcastische of soms zelfs grove begroeting van een robotachtige stem. De app zal daardoor elke keer een glimlach op je gezicht toveren zodra je hem opent. Daarnaast biedt de app ook een mooi en accuraat overzicht van de huidige en toekomstige weersituatie.

De iOS-app bestaat uit meerdere onderdelen. Helemaal bovenin wordt kort en bondig weergegeven wat de temperatuur is, waar de wind vandaan komt en hoe groot de kans op regen is. Daaronder vind je per uur de weersituatie in een soort ondergrondse weergave. Daarboven vind je allerlei grappige animaties die de app opleuken. Met duidelijke symbolen en de bijbehorende temperatuur, kun je goed zien hoe het er met het weer voor staat. De weersymbolen worden in verschillende hoogtes weergegeven: hoe hoger hij staat, hoe hoger ook de temperatuur is. Op deze manier ontstaat er een soort grafiekvorm, zodat je ook het verloop van de dag kunt zien. Door dit gedeelte horizontaal te scrollen, kun je een week vooruit kijken.

CARROT Weather op de iPhone aanpassen.

Onderin kun je eenvoudig wisselen tussen de verschillende dagen, zodat je bijvoorbeeld meteen het weer van volgende week woensdag kan bekijken. Met een extra Premium Club-abonnement van €0,49 per maand, krijg je de mogelijkheid om allerlei weergaven in de iPhone-app aan te passen. Je kunt de app daardoor naar eigen smaak instellen, bijvoorbeeld als je de UV-index of vochtigheid belangrijker vindt dan de gevoelstemperatuur of regenkans. De app kan ook pushberichten sturen, maar dit is alleen te activeren als je ook de Mac-versie of een Apple Watch hebt. In Nederland werken alleen de pushberichten voor de ochtend en avond, met daarin informatie over het weer voor de komende uren. Op de iPhone is CARROT Weather al een prima app, maar op de Apple Watch weet deze ons echt te verbazen.

CARROT Weather op Apple Watch is de beste weer-app

Met ingang van versie 4.3 is de Apple Watch-versie van CARROT Weather vernieuwd. De app is een soort mini-weergave van de iOS-versie, zonder dat het een onoverzichtelijk zooitje wordt. Bovenin wordt meteen weergegeven wat de temperatuur is op je huidige locatie. Daaronder vind je de sarcastische uitspraak over het huidige weer, zoals je die ook in de iOS-versie vindt. De Apple Watch spreekt deze zin zelfs hardop uit via de ingebouwde speaker, waardoor je dus ook op je Apple Watch telkens begroet wordt met een grappige uitspraak (mits je het geluid aan hebt staan).

CARROT Weather op de Apple Watch.

Daaronder wordt standaard weergegeven hoe het weer de komende uren verandert. Niet zo gedetailleerd als in de iOS-versie, maar je kunt van elke vier uur wel meteen zien wat de temperatuur is. Door opzij te vegen kun je het vooruitzicht voor de komende twintig uur bekijken. Scroll je naar onderen, dan vind je daar nog veel meer informatie over de weersverwachtingen van de komende vier dagen. Tik op een dag om vervolgens meer informatie over die dag te bekijken, zoals kans op neerslag, wind, luchtdruk en luchtvochtigheid. Door met Force Touch stevig op het scherm van je Apple Watch te drukken, kun je ook nog van locatie wisselen of de radar bekijken. Laatstgenoemde is echter niet zo nauwkeurig, dus daar heb je in de praktijk niet veel aan.

De Apple Watch-versie werkt bovendien met complicaties. Hierdoor kun je op je wijzerplaat een snelkoppeling naar CARROT Weather instellen. Deze complicaties worden in de achtergrond bijgewerkt, zodat je altijd het actuele weerbericht op je wijzerplaat kunt bekijken. Deze informatie wordt ook elk half uur automatisch bijgewerkt, zodat je zelf niets hoeft te doen. Om de complicaties in te stellen en de app automatisch up to date te houden, heb je echter wel het Premium Club-abonnement nodig.

De kracht van de Apple Watch-app zit hem ook in de veelzijdigheid. Net als de iOS-versie, kun je de Apple Watch-versie helemaal naar eigen smaak aanpassen. Je bepaalt welke informatie je in de app zichtbaar wil hebben en er zijn zelfs nog drie lege plekken waar je bijvoorbeeld de minimale en maximale temperatuur, de zonsondergang en opkomst en gevoelstemperatuur kunt plaatsen. Dit maakt CARROT Weahter op de Apple Watch één van de meest veelzijdige Apple Watch-apps. De app start ook nog eens razendsnel op, zelfs op de allereerste generatie Apple Watch.

CARROT Weather op de Apple Watch aanpassen.

Abonnement vereist voor alle functies
Een nadeel van CARROT Weather is wel dat je toch minimaal een Premium Club-abonnement nodig hebt. Hierdoor kan de app, zeker voor een weerapp, best prijzig worden. Om CARROT Weather te downloaden ben je al €5,49 kwijt en daar komen dan dus nog de abonnementskosten bovenop. Hoewel je ook zonder zo’n abonnement van de app kunt profiteren, mis je dan wel het naar eigen smaak aanpassen. Behalve het Premium Club-abonnement, is er ook nog een Ultrapremium Club-abonnement.

Deze kost €1,49 per maand en laat je op de Apple Watch een andere bron voor de weersinformatie instellen. Standaard is de informatie afkomstig van Dark Sky, de hooggewaardeerde weerapp die in Nederland helaas niet te downloaden is. Je kunt dit met het extra abonnement dus inruilen voor informatie van Weather Underground, maar de informatie van Dark Sky is compleet en accuraat genoeg.

Score

9

CARROT Weather

CARROT Weather

€5,49

Voordelen +

  • Meest veelzijdige Apple Watch-app die je zelf kunt aanpassen
  • Start snel op en biedt nuttige info
  • Grappige weerapp met persoonlijkheid

Nadelen

  • Relatief duur, zeker met abonnementen voor alle functies

Conclusie CARROT Weather

CARROT Weather is een zeer leuke weerapp die het eens anders aanpakt dan de vele andere apps in dit genre. Op de iPhone en iPad is de app de moeite waard, maar op de Apple Watch komt hij pas echt tot zijn recht. De Apple Watch-app is zeer compleet en voelt aan als een échte opzichzelfstaande weerapp, in plaats van een soort light-versie van de iPhone-app. Het feit dat je hem helemaal kunt aanpassen met informatie die voor jou van belang is, maakt CARROT Weather op de Apple Watch één van de allerbeste apps. Zelfs op de originele Apple Watch draait hij als een zonnetje. Wel moet je daarvoor flink in de buidel tasten, want naast de aanschafprijs moet je ook een abonnement afsluiten om er alles uit te halen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 december 2017, 15:00
Categorie Het weer
Onderwerpen carrot, weer

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.