Weer in Carrot Weather.

Nieuwe design van Carrot Weather geeft de weerapp nog meer persoonlijkheid

De komische weerapp Carrot Weather heeft een geheel nieuw design gekregen. Versie 4.0 van deze weerapp biedt nog meer opties en laat je de app uitbreiden met extra informatie.

Weer in Carrot Weather.
Als je de wat saaie weerapps zoals Buienradar of Buienalarm wel zat bent, dan is Carrot Weather wellicht wat voor jou. De komische weerapp is helemaal vernieuwd. De app heeft een geheel nieuw design, waardoor je meer informatie op één scherm ziet dan voorheen. Ook heeft Carrot Weather nog meer personaliteit dan voorheen.

Carrot Weather 4.0: nieuw design, meer personaliteit

Carrot Weather staat bekend om zijn komische kijk op het weer, wat overigens ook geldt voor de overige productiviteitsapps waarin het personage Carrot een rol heeft. Het nieuwe design van Carrot Weather zorgt ervoor dat de personaliteit van de app nog meer naar voren komt. In de nieuwe versie van de app vind je op het bovenste gedeelte een mooie weergave van het huidige weerbeeld. Een zonnetje met een groen landschap met mooi weer en een donkerdere omgeving zodra het begint te regenen. Afhankelijk van het weer, verandert de omgeving in dit gedeelte van de app. Zo komen er bosjes, bloemen en andere zomerse elementen voorbij met mooi weer.

Daaronder vind je een meer gedetailleerde weergave met statistieken van het huidige weer. Zo wordt per uur weergegeven wat de kans is op zon of regen en zie je het temperatuurverloop. Je kunt horizontaal door dit beginscherm scrollen om verder vooruit te kijken. Tijdens dit scrollen veranderen ook de animaties mee met het weer wat daarbij hoort. Carrot Weather voelt daardoor wat meer aan als een 2D-platformgame dan als een saaie weerapp, maar dan zonder het interactieve element van een game.

Het personage in Carrot Weather heeft ook meer karakter gekregen. Je kunt nu kiezen uit vijf verschillende soorten karakters, zoals professioneel, vriendelijk of zelfs moorddadig. Aan de hand van je keuze reageert het personage op verschillende manieren op het weer. Volgens de maker van de app is er ook nog veel meer dialoog toegevoegd, waardoor je minder vaak dezelfde opmerkingen krijgt.

Carrot Weather met weer in de nacht.

Premium Club in Carrot Weather
Om de app nog verder uit te breiden, kun je met een betaald abonnement allerlei extra opties aanzetten. Iedereen met de app kan lid worden van de Premium Club, waardoor je onder andere extra datapunten aan de app toe kunt voegen en verder in de toekomst kunt kijken. Op de Apple Watch kun je aangepaste notificaties ontvangen en zijn er meer mogelijkheden om je complicaties aan te passen. Je kunt Carrot Weather zelfs zo instellen dat de complicaties elk half uur ververst worden, om zo de meest recente data te krijgen. Een Premium Club-abonnement kost €2,49 per jaar of €0,49 per maand.

Instellingen voor Carrot Weather.

Voor dit geld krijg je dan ook een tweede informatiebron voor alle weergegevens. Carrot Weather haalt alle info nu van Dark Sky, een zeer populaire en hooggewaardeerde weerapp die in Nederland niet beschikbaar is. Als je lid bent van de Premium Club, kun je ook informatie krijgen van Weather Underground. Wil je dit ook op de Apple Watch, dan moet je je nog wel aanmelden voor de Ultrapremium Club. Dan betaal je €9,99 per jaar of €1,49 per maand.

Carrot Weather is beschikbaar op iPhone, iPad en Apple Watch. Daarnaast is er ook nog een aparte Mac-versie van Carrot Weather, maar die is vandaag niet geüpdatet.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 juli 2017, 13:15
Categorie Apps
Onderwerpen carrot, weer

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.