Caret icon

Review: Caret, slim adresboek geeft aan of je bereikbaar bent

Het slimme adresboek Caret houdt bij of je in de auto zit of druk bent, zodat collega en vrienden weten of ze je kunnen bellen.

Caret iconDe iPhone-app Caret belooft je adresboek veel slimmer te maken, door extra informatie naar je contacten te sturen. Hierdoor kan iemand zien of je beschikbaar bent, waar je rondhangt en wat je op dit moment aan het doen bent. Zo kan iemand makkelijker inschatten of dit een goed moment is om te bellen.


Hoewel je in Caret je status met de hand kunt aanpassen, is dit geen vereiste. De app is namelijk ook in staat om automatisch te zien wat je doet. Met behulp van gps wordt bijvoorbeeld gedetecteerd wanneer je in de auto zit. Ligt de iPhone met het scherm naar beneden? Dan zet Caret je direct op Do not disturb.

Door constant bij te houden of je bereikbaar bent, weet iemand hoe gepast het is om te bellen. Dat maakt Caret meteen een stuk handiger dan bijvoorbeeld Vodafone Call+, waarin je vooraf moet aangeven of een gesprek belangrijk is.

Privacy per contactpersoon instellen
Groot voordeel van Caret: je kunt per contactpersoon instellen wat ze te zien krijgen. Contacten krijgen automatisch te zien of je bereikbaar bent voor een telefoongesprek, maar je kunt iemand ook een Trusted contact maken. De persoon in kwestie krijgt dan je statusupdates en informatie over je locatie te zien. Daarbij weet de persoon alleen in welke regio je bent. Wil je jouw huidige straat met iemand delen? Dan maak je deze persoon een VIP contact.

Het is ook mogelijk om contactpersonen te blokkeren, zodat alle informatie afkomstig uit Caret niet wordt getoond.

Caret status instellen Caret vertrouwd contact

Internetbellen
Hebben jij en een vriend Caret geïnstalleerd? Dan is het ook mogelijk om een telefoongesprek te voeren via VoIP. Omdat er data wordt verbruikt voor het gesprek, kost dit je geen belminuten. Een functie vergelijkbaar met bijvoorbeeld Skype en de belfunctionaliteit van WhatsApp.

Alleen voor andere Caret-gebruikers

Caret biedt een hoop handige informatie, maar niet iedereen heeft hier toegang toe. Wil je de status van een vriend of familielid zien? Dan moeten jij en deze persoon de app allebei installeren.

Een groot dilemma, want we vermoeden dat Caret niet heel snel door je vrienden wordt geïnstalleerd. Het voordeel van Caret is niet heel direct voelbaar: hoewel handig, merk je pas na een tijdje wat je precies aan het adresboek hebt. Je bent hierdoor minder geneigd om vrienden de app aan te raden, dan bijvoorbeeld bij WhatsApp het geval was.

Conclusie Caret review

Juist omdat Caret alleen werkt met vrienden die de app hebben geïnstalleerd, betwijfelen we of de app succesvol zal worden. Dat is jammer, want we zouden Caret dolgraag gebruiken om ons gehele adresboek bij te houden. Op het moment is het echter vooral een obscure app, die je met hooguit een paar vrienden zult gebruiken.

Pluspunten

  • Past je status automatisch aan.

Minpunten

  • Vrienden moeten de app installeren voor jij er wat aan hebt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 september 2015, 20:01
Categorie Sociaal netwerken
Onderwerp adresboek
4 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.