Actiegame The Amazing Spider-Man in de App Store verschenen

Gameloft heeft vandaag de open wereld-actiegame The Amazing Spider-Man uitgebracht voor de iPhone, iPad en iPod touch. Hierin slinger je als Spider-Man door een volledig verkenbare stad.

The Amazing Spider-ManGameloft heeft vandaag The Amazing Spider-Man uitgebracht in de App Store. In dit driedimensionale actiespel moet je verschillende missies geïnspireerd op de gelijknamige film succesvol afronden. Dit doe je in een volledig verkenbare 3D-wereld, waarin je van gebouw naar gebouw kunt slingeren om snel van punt A naar punt B te gaan. Je moet een einde maken aan de plannen van superschurk The Lizard, die ook in de film deze rol bekleedt. Niks houdt je echter tegen om de stad te verkennen.

Hoewel The Amazing Spider-Man zo’n 25 verhaalmissies telt, lijkt de game vooral uit te blinken in alle zijmissies die je in de grote, open stad kunt oppikken. De game lijkt daarmee ook vooral geïnspireerd op andere open spellen zoals Grand Theft Auto. Dit is niet de eerste keer dat Spider-Man de sprong naar dit genre maakt: in 2004 verscheen nog de game Spider-Man 2 voor de Playstation 2, Xbox en Gamecube, waarin je ook in een open stad aan de slag mocht gaan.

Het verhaal van de game is geïnspireerd op de gebeurtenissen in de film. Je volgt dus niet letterlijk hetzelfde verhaal. Wil je de film nog zien, dan bestaat er wel een kans dat er kleine delen van het verhaal door de game verraden worden. Dit lijken tot nu toe vooral feiten te zijn die door de strips al eens aan het licht zijn gekomen, zoals de namen van schurken.

Downloaden: The Amazing Spider-Man (€5,49)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 juni 2012, 9:58
Categorie Games
Onderwerp game

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.