Calorific voor iPhone: snel en simpel je eetgedrag vastleggen

Calorific is een Android-app die nu ook op de iPhone te gebruiken is. De app toont je calorieënverbruik op een grove manier, aan de hand van goed en slecht voedsel en ruwe hoeveelheden.

calorificWorkSmart Labs maakt gezondheid- en fitnessapps voor Android en pocht dat ze meer dan 7 miljoen gebruikers hebben. Voor het eerst heeft WorkSmart nu één van deze apps uitgebracht op het iPhone-platform: Calorific. Je kunt ermee vastleggen wat je eet, maar op een minder bewerkelijke manier dan je van andere apps gewend bent. Een traditionele dieetapp op de iPhone vereist dat je precies vastlegt wat je opeet: je moet weten hoeveel gram je broodbeleg weet en checken hoeveel milliliter vruchtensap er in een glas past. Calorific pakt het anders aan, met een onderverdeling in goed (groen), matig (geel) of slecht (rood).

Eet je een broodje hamburger ter grootte van een vuist, dan valt dat in de categorie ‘slecht voedsel’. Er zijn vier portieformaten waaruit je kunt kiezen: zeer klein (golfbal), klein (kwart handvol), medium (half handvol) en groot (drievierde handvol). Je hoeft dus niet te gaan wegen, maar hoeft alleen op het oog te schatten hoe groot je portie is. De meeste mensen weten wel dat ze junkfood eten, zegt de oprichter van WorkSmart Labs. Wat ze nodig hebben is een manier om erop aangesproken te worden. Calorific doet dat: je ziet precies hoeveel junkfood en hoeveel goed voedsel je hebt gegeten. Ook kun je zien hoe je gewoonten in de loop van de tijd veranderen. Wie nauwkeurig het aantal calorieën wil bijhouden kan beter naar een andere app uitkijken, zoals Lose It! Maar wie ongeveer een indruk wil hebben van de hoeveelheid goed en slecht voedsel kan met Calorific uit de voeten.

calorific-iphone

De ontwikkelaars hebben de slogan: ‘Lose weight without losing your mind’ bedacht. Lekkere dingen laten staan is immers al vervelend genoeg. Wel valt er nog wat te wensen. Je kunt bijvoorbeeld niet je sportactiviteiten invoeren, waardoor het eten van een flinke stapel pannenkoeken opeens niet meer zo erg is. Wel kun je aangeven of je een zittend leven leidt of enigszins actief bent.

Downloaden: Calorific Lite (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 augustus 2011, 15:48
Categorie Gezondheid en fitness
Onderwerpen afvallen, dieet, voeding

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.