Budget-app Spent zet uitgaven op je iPhone-homescreen

Spent is een heerlijk snelle iPhone-app om je laatste uitgaven mee vast te leggen en je budget in de gaten te houden. Helaas met fout.

Spent iPhone uitgaven in homescreenHet zijn moeilijke tijden. Gaat er een dag voorbij zonder die boodschap? Verschillende ontwikkelaars van iPhone-apps spelen er handig op in en komen met simpele applicaties om je uitgaven mee in de hand te houden. Onlangs behandelden we de app Cents voor kleine transacties en in februari bespraken we Next en BUDGT in een combinatie-artikel. Nu is het de beurt aan Spent., een iPhone-app die je uitgaven op het homescreen van de iPhone zet. Hij is voortreffelijk simpel, maar heeft een fout.


Next leek al zo’n simpele app: je drukt op een pictogram voor een categorie van een uitgave, voert een cijfer in en je hebt je laatste uitgave geregistreerd. Maar Spent (officieel met een punt erachter; je moet toch wat om nog een unieke naam in de App Store te hebben) doet het nog sneller. Als je de app de eerste keer opstart, zie je een wit veld en een cijfertoetsenbord en voer je je laatste uitgave in. Die komt vervolgens in een lijst te staan met uitgaven waarin je het totaal bovenin beeld ziet. Per uitgave zie je de dag en het tijdstip van invoeren, helaas alleen in AM en PM uitgedrukt. Met de plus linksboven geef je het volgende bedrag in, en zo verder en zo verder. Verkeerde bedrag ingevoerd? Met een veegbeweging in de lijst verwijder je hem. De applicatie is ècht makkelijk.

In de instellingen kan je een paar aanpassingen doen in de app. Je kan aangeven of de applicatie wekelijks of maandelijks je uitgaven moet bijhouden en resetten. Daarnaast kan je een budget invoeren dat je elke week of elke maand hebt. De derde logische knop is dan of je in beeld wil zien hoeveel je hebt uitgegeven, of hoeveel je nog hebt te besteden. Spent heeft daarbij de leuke eigenschap dat je het uitgegeven bedrag in het App Store-pictogram ziet. Zo blijf je van uitgaven bewust en heb je een trigger de app vaak te openen om je laatste uitgaven in te voeren.

Spent uitgave invoeren Spent uitgaven op rij

Tel erbij op dat Spent gratis is te downloaden, en je hebt een slim klein appje zonder uitgebreide mogelijkheden maar met een heerlijk snelle invoer. Geen grafieken, geen tabellen, maar ook geen gedoe. Een snellere budgetteringsapp hebben we echt nog niet ontdekt. Toch is Spent in deze versie nog geen aanrader. Bedragen achter de komma worden niet opgepakt, en zo is elke 0,89 euro die je bijvoorbeeld voor een gekochte iPhone-app vastlegt, in de app terug te vinden als nul euro. En ook bij elk ander bedrag worden achter de komma’s weggemoffeld. Terwijl de screenshots anders uitwijzen. Heel raar. Zonder een belangrijke bugfix, zal je in Spent voorlopig maar naar boven afgeronde bedragen moeten invoeren.

Downloaden: Spent. (gratis, iPhone, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.