Gratis App.net-account aanmaken met officiële App.net Passport-app

Twitter-concurrent App.net heeft een iPhone-app uitgebracht met de naam Passport. Met App.net Passport kun je je accounts beheren, je profielen aanpassen en andere gebruikers zoeken. De insteek van de app is wat bijzonder: je kunt met App.net Passport niet bladeren door je berichtenstroom of kletsen met andere gebruikers, maar het is uitsluitend bedoeld om je […]

appnet passportTwitter-concurrent App.net heeft een iPhone-app uitgebracht met de naam Passport. Met App.net Passport kun je je accounts beheren, je profielen aanpassen en andere gebruikers zoeken. De insteek van de app is wat bijzonder: je kunt met App.net Passport niet bladeren door je berichtenstroom of kletsen met andere gebruikers, maar het is uitsluitend bedoeld om je gegevens te beheren en vrienden te vinden. Ook opvallend is dat je je via de app meteen kunt aanmelden voor een gratis account. Een uitnodiging van een bestaande gebruiker is niet meer nodig.

passport iphoneVoor het uitwisselen van berichtjes verwijst Passport je door naar App.net-apps van externe partijen. De nieuwe app is duidelijk bedoeld om het aantal gebruikers van App.net te vergroten. App.net wilde een betaald alternatief voor Twitter zijn, waarbij je niet geconfronteerd wordt met reclame. Maar die aanpak blijkt toch niet helemaal te werken, want App.net stelt het netwerk steeds verder open. Ook stimuleert App.net externe ontwikkelaars om apps te maken waarmee je berichten kunt uitwisselen. Die insteek is ook in de app terug te vinden, met verwijzingen naar apps als Netbot, Felix, Patter en Rivr.

In de nieuw verschenen app bewerk je je bio, profielgegevens en profielfoto (avatar). De app is simpel en overzichtelijk gemaakt en doet wat het belooft. Maar of het veel gebruikers zal overhalen om Twitter in de steek te laten, valt nog af te wachten.

Downloaden: App.net Passport (gratis, iPhone, iOS 5.1+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 mei 2013, 10:34
Categorie Sociaal netwerken
Onderwerpen app.net, passport, twitter

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.