CatLand wil Tamagotchi met Foursquare combineren

Het nog niet uitgebrachte iOS-spelletje CatLand wil elementen van de Tamagotchi combineren met incheck-applicaties zoals Foursquare.

CatLand screenshot 2iOS-ontwikkelaar Lost and Found Games wil met CatLand de Tamagotchi nieuw leven inblazen. Deze iPhone-app bevat een virtueel huisdier, die je net als het oude speeltje zo goed mogelijk moet verzorgen. In CatLand doe je dit door in te checken op locaties in de echte wereld: heeft je kat honger, dan bezoek je een restaurant met je iPhone op zak om hem te voeren. CatLand moet in augustus in de App Store verschijnen, mits de ontwikkelaars op Kickstarter genoeg geld ophalen.

Iedere check-in heeft een ander effect op je huisdier. Een bezoekje aan een park maakt het bijvoorbeeld mogelijk voor je kat om te spelen met andere dieren en je kunt een ziekenhuis bezoeken als hij ziek is geworden. CatLand kan alleen wel een negatief effect op je portemonnee hebben: check je langer dan tien dagen lang niet in bij een restaurant, dan zal je huisdier verhongeren.

CatLand screenshotCatLand zal gratis in de App Store worden aangeboden. Op de eerste screenshots is ook al te zien dat de game wat freemium-elementen bevat, zoals diamanten die je wellicht met echt geld kunt kopen. Doneren op Kickstarter is daarom ook een stuk minder aantrekkelijk dan bij andere producten: je krijgt het betreffende product niet cadeau, maar enkel unieke achtergronden en andere bonussen in het spel. De eerste screenshots en video’s laten ook al een aardig compleet product zien. We vermoeden daarom dat het spel hoe dan ook wel in de App Store zal komen, of het Kickstarter-doel nou wordt behaald of niet. Met een bedrag van 15.000 dollar hebben de makers zich ook geen onmogelijk doel voorgenomen.

CatLand werd al voorgegaan door andere iOS-spellen die een variant op de Tamagotchi willen bieden. Ook zijn er een hoop nieuwe varianten waar we op zitten te wachten: de officiële Tamagotchi heeft inmiddels een mobiele versie die nog niet in de Nederlandse App Store beschikbaar is en Hatch lijkt één van de mooiste huisdierspelletjes in de App Store te worden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 mei 2013, 14:00
Categorie Games
Onderwerpen kickstarter, tamagotchi

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.