Booking.com ondersteunt Passbook in nieuwste update

Booking.com heeft haar iPhone-app vernieuwd en klaargemaakt voor het gebruik van de iOS 6-functie Passbook. Voortaan kan je boekingen en reserveringen na betaling automatisch in Passbook laten zetten.

Booking.com iPhone iPod touchDe hotelreserveringswebsite Booking.com gaat voortaan vanuit de iPhone-app gebruik maken van Apple’s Passbook. Dat maakte de site vandaag bekend in een persbericht. Via Passbook kun je je hotelboekingen, entreetickets, instapkaarten en nog veel meer op één plek bij de hand te hebben. Omdat Passbook rekening houdt met je locatie en tijd, krijg je op het juiste moment een melding dat je ticket klaarstaat. De Passbook-ondersteuning zit in de app-update van Booking die vandaag is uitgekomen.

Darren Huston, directeur van Booking.com, doet een opmerkelijke uitspraak over de statistieken van Passbook in het persbericht:

We zien aan de bezoekers van onze mobiele website dat 54 procent van de gebruikers met iOS 6 Passbook al gebruikt. Op dit moment hebben we meer dan 10 miljoen mobiele app-gebruikers die in potentie kunnen profiteren van Passbook en dat aantal groeit snel.

Je krijgt je hotelbevestigingsticket in Passbook zodra je een ticket in de applicatie hebt afgerekend, zodat je komst naar een hotel of andere accommodatie bevestigd en betaald is. Ook op andere punten is de iPhone-app van Booking.com aangepast in versie 5.1. De toepassing ondersteunt nu iOS 6 en het grotere scherm van de iPhone 5, bovendien worden nu meer talen ondersteund. Chinezen kunnen bijvoorbeeld de tarieven in yuan bekijken.

Booking.com screenshot PassbookPassbook wordt nog niet breed ondersteund in Nederland. Booking is eigenlijk de eerste grote partij in Nederland die het oppakt. Verder zijn twee kleinere partijen actief: de Nederlandse koffieketen Kaldi geeft korting via Passbook en kledingwinkel fashion outlet Rosada scant de digitale streepjescodes in de Passbook-tickets. Papieren bonnetjes zijn daarom niet meer nodig. Luchtvaartmaatschappij Lufthansa maakt het mogelijk boarding tickets via Passbook mee te nemen en ook de Nederlandse ticketdienst Paylogic maakt er al gebruik van. Rabobanks mobiele betaaldienst MyOrder heeft eveneens interesse getoond in de tickets, maar dat leverde nog geen concrete aankondigingen op.

Downloaden: Booking.com (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 oktober 2012, 21:12
Categorieën Nederlandse apps, Reizen
Onderwerpen booking.com, habbo hotel

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.