Bolero: Belgische beleggingsapp houdt het lekker duidelijk

Bolero is een Belgische beleggingsapp, die de informatie overzichtelijk over aandelen, koersen en portefeuille overzichtelijk toont.

bolero-prijsontwikkelingWe hebben op iPhoneclub van tijd tot tijd beleggingsapps besproken, maar Bolero springt er op een aantal punten uit. Deze Belgische app voor online aandelenhandel van KBC Securities bevat een aantal handige functies, zoals een heatmap waarmee je meteen ziet welke aandelen het goed doen en hoe belangrijk ze zijn in jouw portefeuille. Om er gebruik van te kunnen maken moet je op bolero.be een gratis account aanmaken.


Daarna kun je gaan handelen, op meer dan 20 markten en uit een breed aanbod: aandelen, obligaties, turbo’s, trackers en meer. Om je te helpen bij de keuze zie je bij elk aandeel uitgebreide informatie over bijvoorbeeld de aanbevelingen van analisten en de consensus over het koersdoel.

Vanuit de app bekijk je de waarde van je portefeuille, de openstaande orders, hoeveel cash er nog beschikbaar is om te beleggen en welke bedrijven je volgt. Transacties doe je meteen vanuit de app. De heatmap helpt je daarbij: gekleurde blokjes geven aan of een aandeel stijgt (groen) of daalt (rood). De gegevens worden realtime bijgewerkt. De app toont ook al je posities en de spreiding van je portefeuille. Kantel je de iPhone, dan zie je een grafiek op basis van de gekozen periode: year to date, 1, 3, 6 of 12 maanden. Het klinkt allemaal vrij logisch, maar we hebben nog weinig Nederlandse beleggingsapps gezien die het op zo’n duidelijke manier hebben aangepakt. Volgens Philip Verschueren van ontwikkelaar iCapps is er erg veel tijd besteed aan design en usability. En dat is terug te zien.

bolero-portefeuille bolero-hotspot

Naast informatie over je portefeuille en je cashrekeningen (onderverdeeld in euro’s, dollars en andere valuta) vind je ook een Hotspot-functie in de app. Zelf vinden de makers dit een van de sterkste troeven. Je kunt bij elk aandeel koersdata opzoeken, kijken wat de analisten ervan vinden, de belangrijke waarderingsratio’s bekijken, een profiel van het bedrijf doorlezen of kijken wat Reuters de afgelopen tijd als nieuws heeft gebracht. Kantel de iPhone en je ziet hoe het aandeel zich ontwikkelde over langere tijd.

De app is Nederlandstalig, ook al wekken de screenshots niet die indruk. Wat bij deze app goed is gedaan, is dat er enorm veel informatie in zit, zonder dat de interface verwarrend is geworden. Alles is duidelijk gerangschikt onder de kopjes Portefeuille, Orders en Rekeningen. Met een grote ronde oranje koop of verkoop je meteen aandelen op basis van cijfers. Het aanbevelingsbalkje van analisten is bijvoorbeeld slim gedaan met kleurtjes van groen naar rood: je ziet in een oogopslag aan de kleur en de lengte van de balkjes hoeveel analisten in het groene gedeelte (hold) zitten en hoeveel het aandeel afraden.

Eén minpuntje: de vele 5-sterrenbeoordelingen in de App Store lijken afkomstig van vrienden en collega’s (“goed werk, mannen!”, “proficiat aan het ganse team van KBC Bolero!” en “very good job on the marketing side”). Goed idee als je als bank nep en manipulatief wilt overkomen, maar misschien is dat het cultuurverschil met de Belgen. Desondanks is het een goede app. De komende weken zal zich bewijzen of de klanten zelf deze app ook zo hoog waarderen.

Downloaden uit Belgische App Store: Bolero (gratis, iPhone, iOS 7.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 juni 2014, 9:51
Categorie Financiën
Onderwerpen aandelen, beleggen, financieel
6 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.