MAXS: iPhone-app toont Nederlandse maximumsnelheid

MAXS is een gratis iPhone snelheidsmeter-app die de maximumsnelheid op Nederlandse wegen en snelwegen laat zien.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

MAXS snelheidsmeter app iPhoneHoe hard mag je ‘s avonds op een snelweg rijden als 100 kilometer per uur de toegestane maximumsnelheid van 6 tot 19 uur? De eerstvolgende snelheid van 120, of toch de volle 130 kilometer per uur? De Nederlandse snelheidsregels zijn er de laatste tijd niet overzichtelijker op geworden. De Nederlandse iPhone-app MAXS laat op zoveel mogelijk wegen en zowel ‘s middags als ‘s avonds de juiste maximumsnelheid zien. Je ziet ook hoe hard je zelf rijdt.

Ook als je de maximumsnelheid van een weg en tijdstip kent, kan het nuttig zijn om een app als MAXS te gebruiken. De GPS-lokalisatie is in veel gevallen namelijk nauwkeuriger in het weergeven van je snelheid dan je eigen snelheidsmeter. Die wijkt vaak af. Zo kan het zijn dat je bijvoorbeeld pas 120 km/u in de praktijk rijdt als de snelheidsmeter in de auto 128 km/u aangeeft. GPS heeft in het ideale geval een afwijking van hooguit 5 meter en werkt daardoor preciezer.

MAXS snelheidsmeter iPhone MAXS snelheid rapporteren iPhone

MAXS kan er niet nog eenvoudiger uitzien dan de app nu doet. Boven zie je je eigen snelheid, onderin de toegestane maximumsnelheid. Met een tik op de onderste beeldhelft kan je met in totaal twee tikken aangeven dat een snelheid van de app niet klopt en stuur je een veranderingsverzoek in. Het scherm kleurt rood zodra je de snelheid overschrijdt en je bepaalt zelf of je een waarschuwing wilt horen als je te hard rijdt. De app werkt niet op de achtergrond: als je de app afsluit, wordt je locatie niet langer uitgelezen. Uitstekend voor je batterijduur. Wel ontbeert MAXS helaas meldingen van flitsers. Daarop blijft Speedometer by Sygic (tegen betaling van 1,79 euro) MAXS voor.

Van TomTom-makers

De ontwikkelaar achter MAXS is Innovactory, een team mensen dat eerder werkte aan TomTom Traffic HD. Eerder dit jaar bracht ze al het handige TimesUpp uit. Die applicatie bekijkt je iOS-agenda en laat met pushberichten zien wanneer en hoe je het best naar een afspraak gaat.

Downloaden: MAXS (gratis, iPhone, iOS 6.1+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 juni 2014, 21:13
Categorieën Navigatie, Nederlandse apps
Onderwerpen snelheid, timesupp

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.