BNR-app vernieuwd: online en offline actualiteiten terugluisteren

BNR voor iPhone en iPad is vernieuwd naar versie 3.0: pushmeldingen voor nieuwe programma's, uitzending gemist en afspeellijst.

BNR iPhone iPad 3.0De radiozender BNR heeft haar applicatie vernieuwd naar versie 3.0 voor iPhone en iPad. Het is een flinke update, die je als luisteraar de mogelijkheid geeft om individuele actualitenprogramma’s terug te luisteren. Dat kan niet alleen online, maar ook offline door programma’s op te slaan in een afspeellijst. Je ontvangt bovendien pushberichten voor nieuwe afleveringen en columnisten die je wilt volgen. Zo heeft BNR eigenlijk haar eigen podcast-app gemaakt.

De radiozender volgt de functionaliteit van RTL XL, waar we eerder al onder de indruk van waren. Omdat je pushberichten ontvangt voor nieuwe programma’s én programma’s op elk moment in een afspeellijst kan terugluisteren, hoef je als luisteraar in principe geen beroep meer te doen op de radiozender zelf. Het nieuwe hoofdscherm met programma-overzicht geef je meteen de knoppen die je nodig hebt. Bij elk programma kan je een pushmelding activeren voor nieuwe afleveringen, kan je hem meteen terugluisteren of voeg je hem toe aan je offline afspeellijst.

BNR iPhone opinie terugluisteren BNR afspeellijst als podcast-app

De indeling van BNR 3.0 voor iPhone en iPad is ook niet onaangetast. Met een knop rechtsboven in de app beluister je op elke pagina meteen de radiozender. De nieuwszender hanteert verder een schuifmenu waarin je de verschillende secties duidelijk leesbaar van elkaar onderscheidt. De nieuwspagina bevat geschreven berichten en opinie biedt een overzicht van columnisten met opnieuw herinnering- en afspeellijstfunctie. De pagina Afspeellijst daaronder biedt natuurlijk de opgeslagen uitzendingen onder elkaar. Files & Flitsers en Topic maken de lijst af.

Topic is de nieuwe naam voor Apptalk, gelijkgetrokken met de website van BNR. Het is de meest in het oog springende functie van de applicatie. Met een BNR-account (in de app aan te maken) kan je reageren op stellingen met zowel geschreven als ingesproken berichten. Wel is de functie wat op de achtergrond getreden. BNR zegt dat het dankzij gebruikersfeedback is dat de applicatie nu meer nadruk legt op nieuws en radio.

Downloaden: BNR (gratis, universeel, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 oktober 2013, 10:36
Categorieën Nederlandse apps, Nieuws
Onderwerpen bnr, radio

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.