BNR 2.0: reacties inspreken en versturen, columns en files

AppTalk, babbelbox en audiotweets zijn drie benamingen die de nieuwszender BNR Nieuwsradio geeft aan de manier van reageren in de vernieuwde iPhone-app en iPad-applicatie.

BNR Nieuwsradio 2.0 iPhone iPad iPod touchDe officiële applicatie van de nieuwszender BNR Nieuwsradio heeft een flinke update gekregen voor de iPhone en iPad. De meest opzienbarende vernieuwing is AppTalk. Daarbij kan je vanuit de app reageren op de stellingen die BNR voorlegt. Die spreek je zelf in en stuur je dan op met behulp van je Twitter-account. Er wordt dan automatisch een tweet voor aangemaakt met de link naar je reactie. Andere vernieuwingen zijn onder andere het luisteren naar columns.


Bij het zonet verschijnen van de update, is de AppTalk-functie behalve een eerste stelling over protesterende vrachtwagenchaffeurs, nog even een speeltuin. ‘Hello world (babbelen en oefenen)’ staat boven de algemene babbelbox. BNR Nieuwsradio update ApptalkOnder elke stelling tref je de fragmenten die andere luisteraars en twitteraars hebben geschreven of opgenomen. Begeleid door een profielfoto en de auteursnaam, hoef je maar op een titel te drukken en de reactie speelt af. Die kan je vervolgens markeren als favoriet of ongewenst. Met de Reageer-knop kan je zelf een reactie achterlaten, waar je een Twitter-account voor nodig hebt. Je spreekt in door de Opnemen-knop even in te drukken en stopt op dezelfde manier. Als je een titel erbij hebt geschreven, kan je het fragment nog eens afluisteren en dan versturen. Je hoeft je mening overigens niet in te spreken, maar kan ook gewoon een reactie van 140 tekens tweeten.

Ook als je minder geïnteresseerd bent om je eigen mening te uiten, is BNR Nieuwsradio 2.0 een behoorlijke update. Zo is er nu een tabblad met het nieuws van BNR.nl, overzichtelijk onder elkaar met het laatste bericht bovenaan. BNR Nieuwsradio columns luisterenOnder het tabblad Radio kan nu niet alleen meer naar de livestream van de zender worden geluisterd. De columns die op de zender uitgezonden worden, worden er nu als apart luisterbare bestanden neergezet. De twintig meest recente columns zijn er te beluisteren.

Nieuw en snel is ook de Files & Flitsers tab, die met één druk op een knop een overzicht van files (door de ANWB) en flitsers (aangemeld door weggebruikers) tonen. Als je zelf een flitser hebt, kan je meteen het nummer daarvoor bellen door erop te drukken.

Bij de instellingen kan je bepalen of je (audio)reacties op de stellingen van BNR ook op Twitter gezet moeten worden. Je treft er ook de mogelijkheid om het eerste scherm te veranderen dat je ziet als je de app opent. De laatste vernieuwing gaat buiten de iPhone-versie om: de app is nu ook beter geoptimaliseerd voor de iPad.

Downloaden: BNR (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

2 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.