BlackBerry Messenger voor iOS ‘over enkele dagen beschikbaar’

BlackBerry Messenger zal over enkele dagen in de App Store verschijnen. Dit vertelt BlackBerry-CMO Frank Boulben in een open brief.

blackberry-messengerHet is een kwestie van dagen totdat BlackBerry Messenger voor iOS en Android beschikbaar wordt gesteld. Dit schrijft BlackBerry-CMO Frank Boulben in een open brief aan partners en klanten. De problemen met de app zouden inmiddels zijn opgelost. BlackBerry Messenger stond voor korte tijd al in de App Store, maar werd teruggetrokken omdat een kleine groep gebruikers van een gelekte Android-versie voor serverproblemen zorgden.

Sinds het terugtrekken van de app is het onduidelijk gebleven wanneer hij exact weer in de App Store zal verschijnen. Eind september wees BlackBerry’s Andrew Bocking er alleen even op dat we de app in die week nog niet konden verwachten. Toen werd gesteld dat de voorbereidingen veel tijd in beslag nemen.

BlackBerry Messenger laat je berichten met andere app-gebruikers uitwisselen. Toen de dienst jaren terug werd geïntroduceerd voor alleen BlackBerry was het één van de populairdere mogelijkheden, maar inmiddels heeft BlackBerry flinke concurrentie. iMessage en het uiterst populaire WhatsApp doen inmiddels al langere tijd hetzelfde op meerdere platformen.

De komst van BlackBerry Messenger was slechts een klein onderwerp in BlackBerry’s open brief. In de publicatie probeert BlackBerry klanten en partners te kalmeren, door te benadrukken dat ze niet van plan zijn om op korte termijn de markt te verlaten. Afgelopen maand werd bekendgemaakt dat investeerder Fairfax het bedrijf heeft overgenomen voor 4,7 miljard dollar.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 oktober 2013, 10:42
Categorie Sociaal netwerken
Onderwerpen bbm, blackberry, blackberry messenger

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.