Bewijs 3rd party programma’s op iPhone firmware 1.1.1

Het is iPhone-hacker asap18 als eerste gelukt om 3rd party programma's zichtbaar te maken en te laten werken op een iPhone met firmwareversie 1.1.1. Hij heeft een aantal afbeeldingen online geplaatst als bewijs voor zijn hack.
Jean-Paul Horn - · Laatst bijgewerkt:

3rd party programma’s op iPhone firmwareversie 1.1.1We meldden gisteren al dat er een doorbraak was voor 3rd party-ondersteuning voor iPhones met firmwareversie 1.1.1. Omdat Apple de boel behoorlijk heeft dichtgetimmerd (zie eerdere blogpost) leek het problematisch te worden om andere iconen op het Springboard te krijgen dan de officieel door Apple goedgekeurde applicaties. Hacker asap18 is het nu toch gelukt om twee andere applicaties te installeren, waaronder de NES-emulator en het Colloquy IRC-programma voor de iPhone.

De problemen bij het tonen van niet-officiele programma’s op het Springboard (applicatiescherm) van nieuwe iPhones zijn vooral te wijten aan Apple’s zeer stringente beveiliging. Bij firmwareversie 1.1.1 zijn de id’s van de applicatie(-iconen) vastgelegd in een speciaal bestand. Andere iconen (eigenlijk programma’s) zijn niet toegestaan. Hoe het hacker asap18 precies gelukt is, is nog niet duidelijk, maar hij heeft meerdere schermen in het irc-kanaal #iphone-dev gepost als bewijs dat hij op zijn iPhone met 1.1.1 wel degelijk extra programma’s heeft geinstalleerd. En wat nog belangrijker is: de applicaties doen het ook gewoon prima, want ook dat was nog een hindernis.

Verder heeft asap18 ontdekt dat de nieuwe Springboard ook een optie voor internationale taalondersteuning heeft, zodat de programmanamen eenvoudig aangepast kunnen worden voor de verschillende Europese talen, zoals Duits en Frans (en Nederlands?). Daarnaast is er voorlopig maar plek voor 15 iconen, waarbij de laatste plek is gereserveerd voor iTunes (aldus Tuaw).

Extra 3rd party iconen onder iPhone firmwareversie 1.1.1

Via: The Unofficial Apple Weblog (TUAW.com)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 juli 2014, 17:11
Categorie Diensten
Onderwerp firmware

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.