Jailbreak iPhone firmware 1.1.1 – 3rd party apps mogelijk

Er is voortgang geboekt bij de jailbreak van iPhones met firmwareversie 1.1.1. Het is nu weer mogelijk om 3rd party applicaties te draaien, alhoewel die waarschijnlijk allemaal opnieuw gecompileerd moeten worden. Daarnaast is deze methode nog verre van gereed voor het grote publiek en is ook de unlock nog niet gelukt.
Jean-Paul Horn - · Laatst bijgewerkt:

Erica Sadun, waarover we eerder vandaag nog uitgebreid schreven, meldt op weblog TUAW dat er een (kleine) doorbraak is bij de jailbreak van iPhone firmware 1.1.1. Er is nog steeds geen tool beschikbaar die geschikt is voor algemeen gebruik en er zitten nogal wat haken en ogen aan het hacken van firmware 1.1.1, maar het is een eerste meer serieuze stap richting een volledige jailbreak en mogelijke unlock van iPhones met de gevreesde firmware.

De meest belangrijke melding voor “ons gewone gebruikers” is dat een aantal 3rd party apps weer geïnstalleerd en gedraaid kunnen worden, alhoewel Erica hier de kanttekening maakt dat de meesten opnieuw gecompileerd moeten worden voor de nieuwere frameworks omdat ze nu crashen op het ontbreken van bepaalde bestanden. Daarnaast herkent SpingBoard (het Home-scherm) niet langer meer het bestand DisplayOrder.plist, waarmee je de volgorde van iconen kunt wijzigen, zoals bijvoorbeeld bij Summerboard, rSBT en SB. Een ander punt is dat de lijst met applicaties die goedgekeurd zijn door Apple (zoals Safari, iPod, Photos, Calendar, Notes, etc.) nu vastgezet is in Springboard.app, waardoor het een stuk lastiger is geworden om de iconen van 3rd party apps ook op het Springboard te krijgen.

Wat wel werkt is MobileTerminal.app en het BSD subsystem, alsook de verschillende commandline-hulprogramma’s die speciaal voor de in de iPhone aanwezige ARM-processor zijn gecompileerd. Dat succesje zou mogelijk sneller de weg kunnen vrijmaken naar verder hackwerk, omdat het toestaat om rechtstreeks commando’s op de iPhone te kunnen uitvoeren.

Tevergeefs is ook geprobeerd om de binaries (programma’s) van firmwareversie 1.1.1 ook werkend te krijgen op een iPhone met 1.0.2, zodat we bijvoorbeeld allemaal gebruik kunnen maken van de nieuwe iTunes Wi-Fi Music Store. Of ze deze route verder zullen volgens is niet helemaal duidelijk, maar Erica zegt:

The 1.1.1 binaries barely work with 1.0.2 — at least not well enough to run the music store without major hacking.

Daarnaast meldt Erica – zonder hier veel woorden aan vuil te maken – dat de bewuste iPhone is geactiveerd door verschillende 3rd party apps te gebruiken, zonder te melden hoe of welke. Ze sluit af met de mededeling dat de jailbreakmethode nog lang niet klaar is voor het grote publiek, maar dat er wel grote voortgang is geboekt. Uiteraard worden ook alle betrokken “hackers” uitgebreid bedankt: dinopio, asap18, netkas, Martyn, mjc, Niacin, BloomFilter, pytey, tE_gU, pumpkin, roxfan, sam, SmileyDude, NerveGas, Nate True, Arminius, DirectriX, ixtli, kroo en de rest van het team.

Jailbreak iPhone firmware 1.1.1 - 3rd party apps mogelijk

Met dank aan sossienl en esteban voor de tips

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 juli 2014, 17:11
Categorie Diensten

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.