Bewegingsapp Moves ondersteunt 15 apps en diensten van derden

Het is mogelijk om de informatie in bewegingstracker Moves voor iOS door te geven aan 15 apps en diensten. Meer apps volgen snel.

Moves banner

Bewegingstracker Moves kreeg enige tijd terug een update met daarin een API, die het mogelijk maakt voor andere apps om je dagelijkse activiteiten in te lezen. Inmiddels zijn er 15 apps en diensten die hier gebruik van maken. Dit blijkt uit een overzicht dat nu te vinden is op de officiële website van Moves. Het is dankzij de API mogelijk voor dagboek-apps zoals Narrato en GridDiary om bij te houden waar je allemaal bent geweest en wat je hebt gedaan. Activiteitendiensten zoals Tictrac kunnen met behulp van Moves je gelogde bezigheden context geven.

Moves tijdlijn bewegingMoves is een iPhone-applicatie die op de achtergrond blijft draaien en bijhoudt wat je allemaal doet. Door te tracken waar je gps-signaal zich naartoe beweegt en hoe snel je van punt A naar punt B gaat, kan de app ook inschatten of je hebt gewandeld, gefietst of in een auto, trein of bus hebt gezeten. De app calculeert hoeveel stappen je hebt gezet en hoeveel kilometers je hebt afgelegd. Hierdoor is de app vergelijkbaar met activiteitentrackers zoals de Jawbone Up en Fitbit Flex, die met een bewegingssensor je dag in de gaten houden.

De informatie in Moves was in eerste instantie beperkt tot enkel de iOS-app, maar dankzij het gebruik van de API kun je deze gegevens nu ook in andere diensten gebruiken. Op het moment zijn er 15 apps en diensten met Moves-ondersteuning, maar andere ontwikkelaars kunnen de API ook integreren. Je kunt nu (of in de loop van de dag) de volgende apps gebruiken:

De volgende diensten worden ondersteund:

Je koppelt Moves aan de betreffende diensten door een pincode getoond in de app of op de website in te voeren in de Moves-app. Volgens The Next Web zal het in een toekomstige update gewoon mogelijk om met een account in te loggen, waardoor het proces iets simpeler wordt.

Downloaden: Moves (gratis, iPhone, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 augustus 2013, 20:30
Categorie Gezondheid en fitness
Onderwerp moves

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.