Moves koppelt sportactiviteiten nu automatisch aan je locatie

Moves voor iPhone kan nu automatisch een sport aan een locatie koppelen: als je bij de voetbal bent voert Moves in dat je hebt gevoetbald.
Lisa van der Velden - · Laatst bijgewerkt:

movesVorige maand was het eindelijk zover: stappenteller Moves liet je voortaan ook (handmatig) andere activiteiten dan lopen, rennen en fietsen invoeren. Voor veel sportieve Moves-fans was het een halleluja-moment: eindelijk tellen voetballen/hockeyen/schermen/skateboarden ook mee als dagelijkse activiteiten. Klein nadeel: je moest deze sporten steeds handmatig invoeren, door op een locatie te tikken, een sport te kiezen en het aantal minuten te selecteren. Prima natuurlijk, maar wel wat bewerkelijk om iedere keer dat je van het voetbalveld afloopt aan te geven wat je daar precies deed. Voetballen natuurlijk. Na de laatste update is dat probleem opgelost, want als je dat aangeeft koppelt Moves na één keer invoeren bepaalde sporten nu automatisch aan de locatie van het sportcomplex waar je was.

Voor wereldreizigers is er ook een fijne nieuwe functie, want de app herkent en registreert nu ook als jij je via het vliegtuig verplaatst. Hiervoor hoeft je telefoon niet aan te staan. Een laatste nieuwe optie is de mogelijkheid om je account te verwijderen. Mocht je het ineens zat zijn en willen dat Moves alle verzamelde data over je verwijdert kan je dat in de app aangeven. In dat geval worden de algemene gebruikersdata binnen een dag weggegooid en de back-up data binnen dertig dagen. Daarmee doet het Finse Moves duidelijk een handreiking in de richting van iPhone-gebruikers die meer privacy willen.

Gadgets of niet

movesSinds Moves met de 64-bits processor van de iPhone 5s werkt en gebruikers 60 nieuwe sporten kunnen invoeren werd er druk gespeculeerd over de betekenis van één zinnetje in de vorige update omschrijving. Daarin stond dat je verschillende sporten nog handmatig moest invoeren, wat volgens sommige gebruikers impliceerde dat Moves zich zou openstellen voor het registreren van sporten en activiteiten via gadgets of sport-accesoires.

Nu blijkt dat de makers iets anders bedoelden: simpelweg dat voetballen automatisch aan het voetbalveld wordt gekoppeld, en zwemmen aan het zwembad. Dat Moves hiervoor kiest, en niet voor koppeling met gadgets, is overigens niet zo gek. De app afficheert zich namelijk pertinent als tegenhanger van apps als Argus, die activiteiten en GPS- gegevens via dure armbanden en sensoren bijhouden. De makers willen het zo eenvoudig mogelijk houden. Zolang je iPhone in je zak zit, registeren wij zo veel mogelijk, zo eenvoudig mogelijk. Met deze nieuwe functie blijft Moves trouw aan dat motto.

Downloaden: Moves (€2,69, iPhone, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 juli 2014, 23:07
Onderwerpen activiteitentracker, moves, stappenteller

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.