iOS game-update: Terraria is Game van de Week, Puzzle Trooper en Perfect Hit

Terraria is niet alleen 'Minecraft in 2D' voor de iPhone en iPad, maar ook Game van de Week. Ondertussen is Puzzle Trooper ook verslavend.

GU VR Puzzle Trooper iPhone iPad match 3 oorlogTwee bouwgames op één dag. Terraria en Junk Jack X kwamen gisteren allebei uit en koop je ze beide, dan ben je 9 euro armer en kan je maar beter goed een blik werpen op je agenda om te zien wat je nog meer moet doen. Maar er kan er maar één Game van de Week zijn en dat is nu juist niét het spel dat je online met anderen kan spelen. Puzzle Trooper biedt daarnaast nog verslavingsgevaar voor iedereen die van diamantjes combineren houdt en Perfect Hit is een soort Angry Birds voor kleintjes. In 3D.

Puzzle Trooper: match 3-oorlogje

GU VR Puzzle Trooper iPhoneOh man, wat hebben we al veel match 3-spelletjes zien langskomen. Als we alle drie-op-een-rij games zouden behandelen, was de iOS game-update dagelijks dubbel zo vol. Het gros van de games is geen blik waardig omdat het letterlijk niks anders doet dan eerder uitgegeven spelletjes één op één kopiëren. Maar soms zit er een pareltje tussen. Een Puzzle Trooper. Het concept is er al eerder geweest met draken, Pokémon-achtige figuurtjes en talloze andere fantasierijke settings, maar zover wij weten nog niet in een geinig militair sausje en dat is precies het thema waar Puzzle Trooper op duikt. Het idee is simpel: je hebt een groep militaire eenheden in verschillende kleuren die gezamenlijk op pad trekken tegen wat vijanden elk level. De kleuren komen overeen met de gele, rode, groene, paarse en blauwe steentjes onderin het veld en dat betekent dat je rode troepen aanvallen als je rode steentjes combineert enzovoort. Weet dus wat je combineert en tegen welke tegenstander. Maar vooral: hoe.

In Puzzle Trooper pak je niet zomaar een steentje om hem met die daarnaast te verwisselen, maar pak je een steentje op en kan je die door het hele veld verschuiven in een soort schuifpuzzel. Alle andere steentjes die je tegenkomt schuiven op en zo kan je (in het begin echt nog niet op gevoel) grote reeksen van gelijkgekleurde steentjes in het hele veld maken. Je hele troep laadt op en deelt de meest agressieve aanvallen uit, onder het gebulder van een bulderende mannenstem bovendien. Het feelgood-aspect wordt nog verder vergroot door de geluidseffecten en het spaarelement: na elk potje krijg je nieuwe eenheden die je kan inzetten of kan opofferen voor de krachten van andere troepen. Die je weer kan opwaarderen. Je kan online medespelers uitnodigen om mee te spelen en ze daarna bevrienden, vrienden opzoeken om mee en tegen te spelen, allerlei power-ups en troepen kopen en een uitgebreide ‘verhaallijn’ match 3-en. Rommelig maar vlot, vol feelgood en lekker uitgebreid.
Helaas wel met één groot minpunt: de servers lijken nog niet erg stabiel. Het duurt soms erg lang voor je verbinding kan maken.
Downloaden: Puzzle Trooper (gratis, universeel, iOS 5.0+)

Perfect Hit: blikwerpen op iOS

GU VR Perfect Hit iPad iPhoneWe hebben voetballen geschopt, golfballetjes weggeveegd en papierpropjes in prullemanden gebonjourd. Het vegen van objecten op een doel is al veelvuldig gedaan en dus is het vooral het thema van Perfect Hit dat zich onderscheidt van eerdere spelletjes. In Perfect Hit werp je ballen weg om blokkentorens omver te gooien. Of misschien nog wel meer: stapels blikjes die onderuit geholpen moeten worden. Je hebt vijf ballen om alle stapels omver te keilen en dat is nogal een riant aantal. Kijk maar eens naar de gameplayvideo en bedenk dan dat level 42 bijvoorbeeld in twee potjes is te halen. Tja, zo precies als Angry Birds komt het hier niet hoor. Het is vooral een spelletje bezigheidstherapie voor de jongere speler onder ons. Die kan wel even een autoritje vooruit met 200 levels verspreid over 5 werelden. De geofende gamer mag Perfect Hit wegwerpen.
Downloaden: Perfect Hit! (€0,89, universeel, iOS 5.1+)

https://www.youtube.com/watch?v=LfFChjx8mi4

Game van de Week: Terraria

Game van de WeekEen thuisgevoel creëren in een andere wereld. Dat was de grote kracht van Lego, dat was de grote kracht van Minecraft en ook met een dimensie minder steekt het zo in elkaar. In Terraria ligt er een enorme platte wereld aan je voeten om te ontdekken. Boven de grond naar links en rechts, maar vooral naar onderen met de schep. Je graaft en graaft naar nieuwe grondstoffen voor instrumenten om mee te werken, nieuwe materialen waarmee je een huis kan bouwen en… naar dreiging. Je in het begin zo nederige stulpje vormt een steeds veiligere thuisbasis voor de wereld van die steeds meer nieuwe vijanden en zelfs eindbazen voorschotelt. Terraria telt 75 monsters, 5 eindbazen, 10 computergestuurde personages, 25 soorten blokken en ruim 250 materialen om mee in de weer te gaan. Normaal zijn dat soort cijfertjes opvulling. Een doel dat je toch niet bereikt. Maar niet in Terraria. In Terraria is het een streven om ze allemaal te ontdekken, een streven dat wordt verbloemd door de gedachte dat je nog even dat betere wapen moet bereiken om nog even dat volgende decorstuk voor je woning te kunnen halen. Weet waar je aan begint. Die kleine vijf euro haal je er gevoelsmatig wel uit…
Downloaden: Terraria (€4,49, universeel, iOS 5.1+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 augustus 2013, 19:30
Categorie Games
Onderwerpen gvdw, iculture speelt, puzzelgame

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.