Belgische GoPress introduceert kiosk als web-app

Belgische en Nederlandse kranten, weekbladen en tijdschriften kan je voortaan downloaden in de nieuwe webapp van GoPress. De HTML5-interface zorgt ervoor dat je kan betalen per SMS, internetbankieren of creditcard.

GoPress nu beschikbaar als webapp-kioskDe Belgische overkoepelende kranten- en tijdschriftensamenwerking GoPress heeft vanaf vandaag haar website aangepast voor tablets en smartphones. Dat betekent dat je voortaan dagbladen als De Standaard, Het Nieuwsblad, Gazet van Antwerpen en De Morgen en talloze magazines vanuit een webapp kan bekijken op de iPad. Als je de HTML5-app vanuit Safari in het beginscherm van de iPad zet, gedraagt GoPress zich als een volwaardige kiosk. Alleen de pushberichten voor nieuwe nummers ontbreken en de betaalmethodes staan los van Apple.

Het is aan te raden om GoPress in het beginscherm van de iPad te zetten en niet steeds op te zoeken in Safari. De webapp gedraagt zich dan volwaardig op het tablet, met een knoppenbalk bovenin het scherm en de volledige schermruimte benut om tijdschriften en kranten gecategoriseerd aan te bieden. Druk op een medium en je krijgt de optie het laatste nummer te kopen, hem in te lossen met een code die je ergens hebt gekregen, oudere nummers te bekijken en een preview te krijgen. Die krijg je echter alleen als je geregistreerd bent in de app. In het geval van de dagbladen, lees je op die manier elke dag gratis een artikel. Ook om een nummer te kopen, heb je een account nodig. Je kan vervolgens afrekenen per sms, internetbankieren of creditcard.

GoPress is overigens ook interessant voor Nederlandse gebruikers. Je kan ook het Algemeen Dagblad, Volkskrant, Trouw en Het Parool lezen in de applicatie. Binnenkort moeten ook Franse en Luxemburgse dagbladen voorhanden zijn in de kiosk. Andere recente toevoegingen zijn Humo, Dag Allemaal, TV-Familie, Data News NL/FR, Plus Magazine NL/FR, Goed Gevoel, Joepie, MO*, Télépro en European Voice.

GoPress is een samenwerking van de uitgevers Concentra Uitgeversmaatschappij, Corelio Publishing, De Persgroep Publishing, De Vlijt, Editions de l’Avenir, IPM, Mediafin, Rossel en Roularta Media Group.

Directe link: GoPress.be

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 september 2012, 15:22
Categorie Kiosk
Onderwerpen html5, kranten, tijdschriften, webapp

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.