iKdrum: Nederlandse drumles op de iPad

iKdrum is een Nederlandse drumcursus voor de iPad uitgebracht als iBook. In de drumles krijg je liedjes om mee te drummen, video's van bovenaf op het drumstel bekeken, noten om mee te spelen en allerlei handige tips.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

iKdrum iPad drumlesInstructies over het stemmen van een drumstel, verschillende soorten stokken en demonstraties die van bovenaf gefilmd zijn zodat je makkelijk mee kan drummen. Het zijn allemaal onderdelen van de Nederlandse applicatie iKdrum, die als gedetailleerd en verrijkt iBook op de iPad is uitgebracht. Het is een volledige, Nederlandstalige drumcursus voor de beginnende drummer. Heb je een drumstel? Neem de iPad mee, zet een koptelefoon op en je kan zo aan de slag.

iKdrum drumles inhoud van speleniKdrum is weliswaar gepositioneerd als een iBook, maar van de 77 pagina’s is een groot gedeelte ingeruimd voor instructievideo’s en audiofragmenten. Ook de tekstfragmenten bestaat niet snel uit grote brokken tekst, maar vaak juist uit notenbalken om mee te drummen. De drumdocent Robert-Jan van Schoonacker geeft liever les aan de hand van multimedia, dan de tekstuele theorie. Je speelt als het goed is, al snel mee met ritmes en drumfills. De play-a-longs gaan zelfs een stapje verder en laten muziek horen waarop jij de drummer van de band speelt.

Andere onderwerpen die aan bod komen in iKdrum – met een kleine i vanwege de iPad natuurlijk – zijn de zithouding achter het drumstel en het onderhoud van het drumstel, verder dan het stemmen ervan. Hoewel het in de app visueel onderbelicht is, beloven Robert-Jan van Schoonacker en app-ontwikkelaar Erik Verheij dat de app ook leerzaam is als je een elektronisch drumstel hebt.

Downloaden: iKdrum (€15,99)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 september 2012, 18:27
Categorieën Muziek, Nederlandse apps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.