Coach van het Jaar Live: online voetbalspel brengt iPhone-app uit

Het voetbalmanagementspel Coach van het Jaar heeft een eigen iPhone en iPod touch-app gekregen. Daarin word je middels pushberichten live op de hoogte gehouden van het aantal punten dat je CvhJ-spelers behalen.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Coach van het Jaar Live iPhone iPod touchHet online voetbalmanagementspel Coach van het Jaar heeft een officiële applicatie voor de iPhone en iPod touch gekregen. In de applicatie word je met pushberichten live op de hoogte gehouden van de prestaties van de spelers die je hebt opgesteld. In het spel stel je een eigen Eredivisie-team samen met van elke club één speler, om competitieronde na ronde zoveel mogelijk punten mee te halen. Helaas kan je het team nog niet wijzigen in de applicatie.

Een gele kaart levert drie minpunten voor een speler op, een verdediger die de nul houdt en wint, kan rekenen op zes punten. Een middenvelder die een doelpunt maakt? Acht punten extra voor je team. Het zijn een paar van de statistieken die voor Coach van het Jaar-spelers allang bekend zijn, maar nog nooit waren ze zo snel inzichtelijk. Het spel heeft een slag gemaakt: de spelersscores werden regelmatig pas een uur of later na een wedstrijddag bijgewerkt, maar nu krijg je ze live tijdens de wedstrijden mee. Zodra je vanuit een pushbericht in de applicatie komt, zie je meteen hoeveel punten een actie van een speler je oplevert. Je kan in de instellingen aangeven welke acties (goals, kaarten, assists, wissels) je gepusht wilt hebben van je spelersgroep, maar kan je ook abonneren op wedstrijden. Dan krijg je alle wedstrijdontwikkelingen mee.

Omdat de informatiestroom tijdens de wedstrijden puur op Coach van het Jaar gefocust is, ziet die er wat anders uit dan in andere apps die je met pushberichten op de hoogte stellen van voetbalwedstrijden. Je komt de app binnen op het tabblad Live, waarin je onder elkaar alle laatste ontwikkelingen van je team ziet. Middels knoppen bovenin het scherm geef je zelf aan welke statistieken je in dat overzicht wil zien: goals, kaarten, assists en wissels. Bovendien kan je ervoor kiezen alle ontwikkelingen te zien, en niet alleen die van spelers uit jouw team.

Een meer traditionele weergave van een livewedstrijd zie je in het tabblad Wedstrijden, waar de gebeurtenissen in een wedstrijd traditioneel onder elkaar staan. Het verschil met andere apps is dat je daarin ook assists ziet. Cruciaal, want die leveren twee punten voor een speler op in Coach van het Jaar. De wedstrijdoverzichten scrollen lekker soepel. Sowieso maakt de app een kwieke indruk.

Deelname aan Coach van het Jaar is niet gratis. Je speelt een seizoen lang mee voor 5,95 euro. Voor aanmelding in de app word je doorgestuurd naar CvhJ.nl.

In het tabblad Mijn Team zie je de scores die jouw spelers de laatste ronde hebben behaald onder elkaar, en dat is eveneens de laatste functie van de applicatie. Dat betekent dat het vooralsnog niet mogelijk is om je team te wijzigen in de app. Daarvoor ben je nog altijd toegewezen op de website. Coach van het Jaar Live is daardoor geen totaaloplossing voor het online voetbalmanagementspel. Jammer, zeker omdat wissels doen ook niet ideaal is vanuit Safari voor de iPhone. Het zal voor veel spelers echter al een grote winst zijn dat de puntenscores nu live bekend zijn, in plaats van pas veel later.

Downloaden: Coach van het Jaar Live (gratis)

Coach van het Jaar is afkomstig van de NDC Mediagroep, de uitgever van Dagblad van het Noorden waar app-redacteur Bart Breij eerder werkzaam was. Dat speelt niet mee in het oordeel over de app.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 september 2012, 16:37
Categorieën Nederlandse apps, Sport
Onderwerp voetbal

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.