BeethovenApp: altijd je locatie versturen voor een veilig gevoel

BeethovenApp is een iPhone-app die uitkomst kan bieden als iemand gevaar loopt of als je iemand in de gaten wil houden. De applicatie verstuurt automatisch de locatie van de bezitter naar een website.

BeethovenApp header iPhone Windows BlackBerryBeethoven is een geheel nieuw Nederlands initiatief waarmee je met een veilig gevoel over straat kan met de iPhone. Dankzij de BeethovenApp op de iPhone (of Android of BlackBerry), geeft je telefoon in een vaste tijdsinterval de laatste locatie van je telefoon door. Via een website kan iemand aan de andere van de lijn een oogje in het zeil houden en ziet diegene precies waar je bent. De dienst is de eerste veertien dagen gratis te proberen, daarna hangt er een fiks prijskaartje aan vast.


Het beginpunt van de dienst is de iPhone-app, waarin je je kan registeren door vanuit de app een code te versturen per SMS. Daarna wordt de applicatie geactiveerd en kom je terecht in een wit scherm, met daarin enkel een timer die laat zien wanneer je volgende locatie wordt doorgegeven. BeethovenApp alarmmelding sturenDat kan je handmatig wijzigen in de instellingen. Je hebt daarbij de keuze tussen een interval van één minuut tot elke dag. Ook kan je aangeven hoeveel alarmmeldingen mogen worden overgeslagen als je de hele tijd op dezelfde locatie bent.

Door de onderkant van de app naar boven te vegen, kom je op een volgende pagina met een groot uitroepteken in beeld. Dat is de alarmmelding en als je die uitzendt, krijg de persoon die de website heeft openstaan, meteen een melding in beeld dat er iets aan de hand is. Bij elke (alarm)melding vanaf je iPhone komen automatisch gegevens over je locatie en batterijstatus mee. Vanuit de website, kan je verdere notificaties invoeren. Zo kan je aangeven dat je automatisch een sms, e-mail of telefoontje wilt krijgen als de mobiele telefoon-gebruiker aangeeft in gevaar te zijn.

Omdat de BeethovenApp de locatie per interval verstuurt, hoeven de locatiegegevens van de dienst niet steeds te worden geraadpleegd. Daardoor gaat de app nog relatief zuinig met je batterij om. BeethovenApp interface doorschakelenJe hoeft de toepassing ook niet open te laten staan om je locatie door te spelen. We merken dat de bepaling bijzonder nauwkeurig is. De app weet meteen ons exacte adres en lijkt ook op Google Maps op de website spot-on de juiste locatie te vinden.

Als je wilt, kan een alarmmelding ook verbonden worden aan een direct spoedtelefoontje aan de Securitas-alarmcentrale. Helaas komt het gevoel van veiligheid wel tegen een forse prijs. Na de proefperiode van twee weken, betaal je minstens 5,25 euro per maand voor de dienst. Dat is nog exclusief de alarmmelding naar Securitas: voor dat pakket leg je 12,95 euro per maand neer. Het duurste pakket heeft geen koppeling met de alarmcentrale, maar geeft je wel een persoonlijk assistent en verlangt maar liefst 53 euro per maand. De prijzen zorgen ervoor dat de dienst alleen nog aantrekkelijk is voor personen waarvan je écht de locatie in de gaten moet of wilt houden omdat er wat (ernstigs) met diegene kan gebeuren. Ieder ander kan zich afvragen of even snel je locatie versturen via WhatsApp niet net zo handig is.

Downloaden: BeethovenApp (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 april 2012, 22:30
Categorieën Nederlandse apps, Zakelijk
Onderwerpen eerste hulp, locatie
14 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.