iOS game-update: Bullistic Unleashed, Starbounder en Donut Games’ Bubble Pig

Elke dag bespreekt iPhoneclub.nl de leukste nieuwe spellen/ games voor de iPhone en iPod touch in de iOS game-update. Vandaag slingeren we met stieren, is er een nieuweling van Donut Games en zweven we in de ruimte.

GU DI Bubble Pig iPhone headerWat hebben de volgende fenomenen met elkaar gemeen? Een stier die zich door een winkelcentrum laat slingeren als hij op een stokje zit om zoveel mogelijk ravage aan te richten. Een ruimteschip die de meest waanzinnige sprongen moet maken om tot een overdonderd puntenaantal te komen. En een stuiterend varken met bubbels aan de zijkant die hem automatisch laten stuiteren? Nou: ze staan in dezelfde onleesbare alinea. En in dezelfde iOS game-update.

Nieuwe Donut Games: Bubble Pig

GU DI Bubble Pig iPhone iPod touch screenshotNee, Donut Games heeft sinds Rat On A Scooter en Rat On A Skateboard al een tijdje geen echte klapper meer gehad voor de iPhone en iPod touch, maar je kan niet zeggen dat ze het niet proberen. De nieuwste telg uit de pixel-stijl-stal heet Bubble Pig, en die draait als elk spel van de studio weer om een eigenzinnige gimmick. Bubble Pig is namelijk een platformer als elk ander, maar heeft het grote verschil dat je uit jezelf stuitert – en dus springt. Aan jou resteert dan slechts de taak met heel veel richtingsgevoel ons bubbelende varkentje te begeleiden langs de gevaren, en onderweg de punten op te pakken. Het spel verpakt dat in leuke, speelse levels waarin een geinige rol is weggelegd voor de tegenstanders. Dat zijn vossen en die komen werkelijk in alle wegen en maten voor in het spel. “Oh, ook in een tank iPhoneclub?” Ja! Bubble Pig telt 40 levels die bovengemiddeld prikkelen omdat ze allemaal een of meerdere geheimen herbergen die je niet zomaar ziet – maar wel moét zien als je de drie-sterren waardering op een level in de wacht wil slepen. Weet Donut Games’ 33ste iPhone-game (!) zijn sprong naar het succes weer te vinden?
Downloaden: Bubble Pig (€0,79, universele app)

Slopen met stieren: Bullistic Unleashed

GU DI Bullistic Unleashed iPhone iPod touchDames en heren, welkom bij alweer een aflevering van Klussen met Kijkers Slopen met Stieren. Vandaag testen we de sterkste houten boekenkasten, ravotten we door een woonwinkel [voeg hier de sluikreclame van de sponsor toe] en werpen we verschillende stellages onderuit.” Bullistic Unleashed is een gloednieuwe afvaardiging in een genre dat misschien wel de standaard is geworden voor toegankelijke spellen op de iPhone. In Bullistic katapulteer je stieren door een level en krijg je de nobele opdracht daarmee zoveel mogelijk schade aan te richten. Daarvoor krijg je de hulp van de flippers uit een flipperkast en een hele stapel rare effecten die de stieren te pas en te onpas met zich meebrengen. Zo kan je bijvoorbeeld na de worp van de eerste stier de boel handmatig op zijn kop zetten door talloze explosieve effecten, al nadat de stier is geland. Je geeft zelf aan wanneer de beurt voorbij is en je de volgende stier lanceert. Met name het randje maakt Bullistic Unleashed leuk. Zo kan je terecht komen in een vleesmaler waarna het hele beeld besmeurt met plakken rund, en zijn er ook nog te verleiden koeien. Als je op zoek bent naar een inhoudelijk sterke opvolger van Angry Birds Space, dan verwijzen we je liever door naar Coco Loco of Gamelofts net uitgebrachte Shark Dash.
Downloaden: Bullistic Unleashed (€0,79)

Trailer van de Dag: Starbounder HD

GU DI Starbounder HD iPhone iPod touch iPadWe zijn altijd wel te porren voor games die net even iets anders doen dan het meerendeel in de App Store al doet. Wat dat betreft scoort het sci-fi spelletje Starbounder meteen al punten in de intro, waarin het ‘verhaal’ nu eens niet in vier striptekeningen wordt uitgelegd, maar in tekst. Een tekst die ook nog eens aardig is omschreven alsof het je eigen gedachten betreft, een vertelmanier die in de jaren tachtig nog standaard was voor verhaalvertelling in games. Het vertelt in vrij veel woorden dat je wakker bent geworden na een ruim 5000 jaar lange, kunstmatige slaap en dat je nu je ogen open doet. En als je dat dan doet… dan vlieg je in een schattig ruimteschip op allerlei lastige banen op zoek naar het einddoel. De hele beginvertelling voor niks, maar hee, het is pakkender dan een stripje. Starbounder is verder een geslaagd spel in het kader van Temple Run: je bekijkt de actie van achteren en het draait allemaal om je reflexen. Terwijl je stuurt met kantelbewegingen en dubbelspringt met een knop, is de grootste uitdaging natuurlijk niet het halen van de eindstreep. Dat is het bemachtigen van de drie chips onderweg, die al heel snel in het spel de meest technische sprongen van je verlangen. Temple Runners, ontwaakt u ook uit uw slaap?
Downloaden: Starbounder HD (€1,59, universele app)

De koopjeshoek

Elke dag zetten we in de iOS game-update de leukste en beste tijdelijke aanbiedingen op gamesgebied voor de iPhone en iPod touch op een rij. Van deze acties worden we vandaag wel blij:

  • Shadowgun (EX-GAME VAN DE WEEK, 3D actiegame, €2,39, was €3,99)
  • Hope’s Quest (breinbreken met blokken, gratis, was €0,79)
  • Sweet Claw (combinaties zien en toeslaan, gratis, was €0,79)
  • Frog Storm (chaos, kikkers, ruimte, gratis, was €0,79)
  • Panda Blair (Tiny Wings met een panda, gratis, was €0,79)

Let op: de genoemde aanbiedingen hebben een beperkte geldigheidsduur. Controleer dus goed of de game/app nog steeds gratis en/of voor de aanbiedingsprijs wordt aangeboden. Zie voor meer uitleg dit artikel: De nieuwsbrief van iPhoneclub en gemiste koopjes.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 april 2012, 19:17
Categorie Games
Onderwerpen iculture speelt, kopen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.