Vivino Wine Scanner: uitgebreide druifinfo en wenslijsten delen

De geweldige wijnapp Vivino Wine Scanner voor iPhone biedt meer informatie over druiven, laat lijsten delen en heeft betere sorteeropties.

Vivino Wine Scanner Pro iPhoneDe indrukwekkende wijnapplicatie Vivino Wine Scanner heeft een flinke update gehad. Nadat de applicatie er vanaf december vorig jaar al een stuk appetijtelijker uitzag door een nieuw iOS 7-ontwerp, heeft de app nu een inhoudelijke slag gemaakt. Vivino helpt je voortaan op weg met het herkennen van de druiven die in een wijn gebruikt zijn en ondersteunt het delen van wenslijsten. Zo kan je iemand haarfijn herinneren welke wijnen je graag geserveerd of cadeau krijgt. Daar houden de vernieuwingen niet op.

De pagina met je eigen wijnen is opnieuw ingericht. My Wines gebruikt minder ruimte voor het tentoonstellen van je gedronken wijnen en bevat een sneller overzicht met kleinere foto’s. Zo zie je op chronologische volgorde snel wat je laatst gedronken wijnen waren, waar ze vandaan kwamen en hoeveel sterren je ze gaf. Het aantal sorteeropties is bovendien flink toegenomen. Je zoekt niet alleen op prijsklasse, kleur, maar ook op druif, land en voedseltype.

vivino-2In My Wines vind je ook je wishlist die je nu dus eenvoudig kan delen. Een deelknop op de pagina is genoeg voor delen naar Facebook, Twitter en e-mail. Andere gebruikers kunnen de wenslijst ook benaderen op je profielpagina.

Dankzij de nieuwe aanpak van druiven, kan Vivino je actief bijleren over wijn. De gebruikte druiven in een wijn worden niet meer simpel in een opsomming geplaatst: je drukt er stuk voor stuk op en leest dan een uitgebreide Engelse beschrijving. Je ziet ook de zuurheid, de kleur en de ‘body’ van de wijn en ziet voor welke wijnen van welke landen de druif het vaakst wordt gebruikt. Én bij welk eten die past. Maar de klapper is Your Opinion. Daar staat hoeveel wijnen die jij dronk de druif hadden en welke gemiddelde waardering die wijnen kregen.

Downloaden: Vivino Wine Scanner (gratis, iPhone, iOS 7.0+)
Downloaden: Vivino Wine Scanner Pro (€4,49 met eigen voorraad beheren, iPhone, iOS 7.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 januari 2014, 21:15
Categorie Eten en drinken
Onderwerpen vivino, wijn

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.